Gündem
  • 8.11.2012 17:34

"Kudret gidince Büyükanıt mülayim olmuş"

ADNAN SULAR - DENİZ AYAS
İSTANBUL-
Önder, Büyükanıt’ın Dolmabahçe Sarayı’nda komisyon tarafından dinlenmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önder, “Genel eğilim Dolmabahçe’ye yönelik sorular şeklindeydi. Ben Dolmabahçe’de ne konuşulduğunu hiç merak etmediğimi söyledim. Bunları spekülatif bulduğumu belirterek başka sorular yönelttim. Konuşmasında Şemdin Sakık’ın ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı ifade ederken, ‘Sırrı Sakık bile onu sevmiyor’ anlamında bir şeyler söyledi. Bu lafını düzeltmesini ve özür dilemesini söyledim ve bu lafını düzeltip özür diledi” dedi.
Görüşmeye ilişkin soruları cevaplandıran Önder, “Mehmet Ağar siyasetçiyken, ‘Düz ovaya inmeleri lazım, anaların feryadını duydum’ şeklinde bir açıklaması olmuş, Büyükanıt’ın da bunun üzerine çok hiddetli bir demeci olmuştu. Bunu hatırlatınca önce kabul etmedi, ardından cep telefonumdan o demeci bulup gösterdim. Bunun üzerine o sözlerini kabullendi ancak bir yorum yapmadı” diye konuştu.
Önder, Güneş operasyonuyla ilgili Büyükanıt’a yöneltilen soruların hatırlatılması üzerine de, “Yine geçmişte 3 gün süren bir operasyonları olmuştu. Operasyona çıkıp 3 gün sonra geri gelmişlerdi. O operasyonu sordum. Cevap olarak, ‘Su bile donuyordu. Daha fazla devam edemezdik’ dedi. Ben de, ‘Bunu oradaki muhataplarınız duymasın. Onlar da aynı şartlarda’ deyince, ‘Onlar mağaradaydı’ cevabını verdi. Zaten o operasyona katılan 20 generalle ilgili, emekliliklerin de savaş tazminatı alıp almadıklarına yönelik Meclis'te soru önergesi vereceğim” diye konuştu.
Önder son olarak kendi gözlemini ise, “O kudret ellerinden alındığında son derece mülayim ve geçiştirici bir şekilde yaklaşıyorlar” şeklinde aktardı.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER