Dünya
  • 23.4.2006 00:09

MADONNA'YA KÜRDİSTAN SORUSU ORTALIĞI KARIŞTIRDI!..

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack'ın günlük basın toplantısı sırasında bir gazeteci "aynı gün Madonna da Kürt şehri Amed'e gidecek, güvenliğinden şüphe ediyor musunuz?" diye sorunca heyecan yaşandı. Ancak Türkiye'deki yetkililer böyle birşeyin söz konusu olamayacağını söyledi.


Basın toplantısında son sözü alan bir gazeteci, "Condoleezza Rice'ın Türkiye'yi ziyaret ettiği gün dünyaca ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Madonna, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan Kürdistan'ın, Kürtler arasında başkenti olarak kabul edilen Amed (Diyarbakır) şehrine gidecek. Burada Kürtleri eğlendirmek için ücretsiz stad konseri verecek. 17 Nisan'da Türkiye'nin Güneydoğusu'na koyduğunuz seyahat uyarısını ele alırsak Madonna'nın can güvenliğinden endişe ediyor musunuz?" diye sordu.


McCormack ise soruyu, "Size şunu söyleyebilirim ki biz konsere gitmiyoruz. İnsanların kendi değer yargıları vardır biz bu bilgiyi (seyahat uyarısını) göz önüne alması muhtemel kişiler için koydu" şeklinde yanıtladı.

TÜRKİYE'DEN YALANLAMA
Amerikalı gazetecinin bu sorusuna rağmen Diyarbakır ve Ankara'daki Türk yetkililer böyle birşeyin söz konusu olamayacağını, stadın kullanılması için kimsenin izin almadığını söyledi.
Amerikalı yetkililer ise "şaka gibi soru" olarak nitelendirdikleri konu ile ilgili hiçbir bilgileri bulunmadığnı ve böyle bir konserin söz konusu olmadığını belirtti.


Öte yandan Madonna'nın konser takviminde de böyle bir konserin olmadığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:20

İLGİLİ HABERLER