Dünya
  • 22.4.2006 21:19

İTALYAN FİLM YILDIZI ALİDA VALLİ HAYATINI KAYBETTİ...

ROMA (İHA) - Alfred Hitchcock ve Luchino Visconti gibi sinemanın devlerinin filmlerinde üstlendiği çeşitli rolleri ustalıkla taşıyan İtalyan film yıldızı Alida Valli hayatını kaybetti. 84 yaşındaki Valli bugüne kadar 100'ün üzerine filmde rol almıştı.


Ünlü İtalyan oyuncu Alida Valli hayata veda etti. 31 Mayıs 1921 doğumlu olan Valli, 15 yaşında başladığı sinema yolculuğunda 100'ün üzerinde filmde rol alarak, üstlendiği karakterlere oyunculuğunu yansıttı. Alfred Hitchcock ve Luchino Visconti'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üstadın eserlerinde boy gösteren oyuncunun akıllardan silinmeyen filmleri arasında 1947 yapımlı Hitchcock filmi "The Paradine Case", 1948 yapımlı Irving Pichel filmi "Miracle of the Bells" ve 1949 yapımlı Carole Reed'in filmi "Third Man" bulunuyor. Asıl ismi Alida Maria Lauro von Altenburger olan yıldıza Frank Sinatra'dan, Orson Welles'e kadar birçok star filmlerinde eşlik etmişti. 1994 yılında sürrealist ressam Oscar de Mejo ile yaşamını birleştiren Valli, daha sonra sessiz bir şekilde eşinden boşanmıştı.


Sinema hayatı boyunca çeşitli deneysel çalışmalarda gerçekleştiren Valli, İngilizce olarak çekilen filmlerde çok fazla yol alamayarak İtalyanca ile yoluna devam etmiş, zaman zaman da Fransızca filmlerde rol almıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:20

İLGİLİ HABERLER