Gündem
  • 20.9.2023 10:00

Paşinyan : Karabağ için savaşa girmeyeceğiz

Paşinyan: Karabağ için Azerbaycan ile savaşa girmeyiz

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlık Karabağ'da harekat başlatmasının ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuşan Paşinyan, dahili ve harici birçok gücün Ermenistan'ı savaşa sokmaya çalıştığını belirtti. Paşinyan sürecin üstesinden geleceklerini ve savaşa girmeyeceklerini kaydetti.

Ermeni lider, Azerbaycan'ın kendilerini savaşa çekmeye çalıştığını söylerken Dağlık Karabağ için Azerbaycan ile savaşa girmeyeceklerinin altını çizdi.

Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin haklarını daima koruduklarını söyleyen Paşinyan, bölgede askerlerinin ise bulunmadığını kaydetti.

Öte yandan Paşinyan, ülkede darbe çağrıları yapanların olduğunu ifade ederek, halktan süreci sakin bir şekilde ele almalarını talep etti.

Azerbaycan'ın başlattığı askeri harekatın ardından Ermenistan genelinde gerilim hakim.

Halkın meclis binası önünde protestolarda bulunduğu ve orduyu müdahaleye çağırdığı belirtiliyor.

Paşinyan'a soğuk duş! Rusya'dan çok net mesaj: Bakalım onu nasıl bir kader bekliyor

Rusya'dan gelen haber Ermenistan'da adeta soğuk duş etkisi yaptı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'den flaş açıklamalar geldi.

Medvedev, Telegram kanalında yayınlanan bir açıklamada, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı hedef aldı ve Rusya'nın, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a yönelik devam eden operasyonuna karşı Ermenistan'ı desteklemeyeceğinin sinyalini verdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan geçtiğimiz günlerde ülkesinin güvenlik konusunda Rusya'ya bağımlılığını 'stratejik hata' olarak nitelendirmişti. Paşinyan'ın bu açıklamalarının yankıları sürerken Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'ya adeta müdahale etme çağrısında bulunması şaşkınlık yarattı. Paşinyan, Rusya ile köprüleri atarken bakanlığın Moskova'ya çağrı yapması 'U' dönüşü ve Erivan'daki panik havasının en açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

'ONU EYLEMLERE GÖRE YARGILAYACAĞIZ'

Medvedev Telegram üzerinden yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

'Bir gün kardeş ülkeden bir meslektaşım bana şöyle dedi: Ben sana yabancıyım, beni kabul etmiyorsun. Ben de gerekeni söyledim: Biyografiye göre değil, eylemlere göre yargılayacağız. Sonra savaşı kaybetti ama tuhaf bir şekilde yerinde kaldı. Daha sonra vasat yenilgisinden dolayı Rusya'yı suçlamaya karar verdi. Daha sonra ülkesinin topraklarının bir kısmından vazgeçti. Sonra NATO ile flört etmeye karar verdi Bakalım onu ​​nasıl bir kader bekliyor...'

Bu sözler Paşinyan ile Moskova arasındaki tüm köprülerin yıkıldığı şeklinde yorumlandı.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2023 10:57

İLGİLİ HABERLER