Dünya
  • 17.9.2008 00:01

SAAKAŞVİLİ: NATO KARARLARINI HİÇ KİMSENİN VETO ETME GÜCÜ YOK

Saakaşvili, Gürcistan'da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyesi ülke büyükelçilerinin Gürcistan'da toplantı yapmasının önemini vurguladı. Bu yaklaşımın, Gürcistan'ın yalnız olmadığını tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.
NATO'nun, Gürcistan'a gelişinin Rusya'nın topraklarını işgal girişimine karşı verilmiş bir yanıt olabileceğini ifade eden Saakaşvili, ''Bizler, toprak bütünlüğümüzü sağlamak ve ülkemizin demokratik gelişimini sürdürmek amacındayız. Rusya, savaşı başlatan taraf. Bu krize ne ben, ne de benim halkım neden olmadı'' dedi.
Saakaşvili, ''NATO'nun yapısı itibari ile bu kurumun kararlarını hiç kimsenin veto etme gücü olmadığını'' söyledi.
NATO Genel Sekreteri de yaptığı açıklamada, Gürcü halkının ülkelerinin NATO'ya girmesini güçlü destek verdiğini kaydetti.
NATO Konseyi'nin Gürcistan'da yapılan toplantısının Bükreş'teki zirvede kararlaştırıldığını ve NATO üyesi ülke temsilcilerine bugün buraya gelmelerinden dolayı teşekkür eden Jaap de HOOP Scheffer, sivil toplum örgütleri ve muhalefet partilerinin temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti.
Rusya'nın, Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarını tanıdığını hatırlatan de Hoop Scheffer, ''Bu konuyla ilgili görüşümüzü açıklamıştık. Bu araziler (Abhazya ve Güney Osetya) Gürcistan'ın bir parçası. Biz, geleceğe bakıyoruz. Gürcistan'ın NATO'ya girmek istemesine büyük önem veriyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:12

İLGİLİ HABERLER