Dünya
  • 17.9.2008 00:18

MEDVEDEV, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Bu yıl üçüncü kez bir araya gelen iki lider, görüşme sırasında iki ülke ilişkilerinin yanı sıra ağırlıklı olarak Karabağ sorununa çözüm bulunması konusunda görüş alış verişinde bulundu. Görüşme bitiminde ortak basın açıklamasında bulunan liderler, Rusya'nın Dağlık Karabağ konusundaki yaklaşımının kesinlikle Abhazya ve Güney Osetya sorununa yaklaşımı gibi olmayacağı konusunda Azerbaycan tarafına söz verdiğini beyan ettiler.
Rusya'nın Dağlık Karabağ sorununa yaklaşımının değişmediğini vurgulayan Medvedev, "Bugünkü görüşmelerde İlham Aliyev'e Dağlık Karabağ sorununa çözüm çerçevesinde Rusya'nın, Azerbaycan ile Ermenistan arasında direkt görüşmelerin yapılmasını desteklediğini bir daha dile getirerek, Rusya'nın bundan sonra da sorunun her iki tarafı tatmin edici bir çözüme kavuşması için tüm girişimleri memnuniyetle karşılayacağını ve destekleyeceğini söyledim" dedi. Rusya Başkanı ile çok faydalı bir görüşme yaptıklarını
belirten Aliyev ise, "Bölgedeki gergin duruma rağmen Karabağ sorununun çözümü yolunda bazı olumlu ipuçlarının bulunması çok sevindirici. Eğer tüm komşular Rusya ile Azerbaycan gibi komşuluk ilişkilerine sahip olsalardı hiçbir sorun ve anlaşmazlık da olmazdı" dedi.
SSCB döneminde Azerbaycan'ın özerk bölgesi konumunda bulunan Karabağ'ın yasal statüsü konusundaki anlaşmazlık yüzünden 90'lı yıllarda başlayan Ermenistan-Azerbaycan savaşı sonucunda, Karabağ ve çevresindeki 7 Azeri kenti Ermeni kuvvetlerince işgal edilmiş ve 1 milyondan fazla Azeri bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:11

İLGİLİ HABERLER