Gündem
  • 27.3.2006 14:37

ŞEMDİNLİ RAPORU 15 NİSAN'DA MECLİSE SUNULACAK

ANKARA - Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bölgede meydana gelen olaylarla ilgili olarak hazırlayacakları raporu 15 Nisan'da TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını bildirdi.
     Aynı zamanda komisyonun sözcülük görevini de yürüten Üstün, hazırlanan raporun bir yaptırımı olmadığını, ancak olayları ortaya koymak ve devletin diğer birimlerinin politika belirlemesi açısından önemli bir fonksiyon oluşturacağını söyledi.
     Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak için kurulan 12 kişilik Meclis Araştırma Komisyonu'nun 8 üyesinin, bugün bölgeye gittiğini anımsatan Üstün, komisyonun yaklaşık 3.5 aydan beri çalıştığını söyledi. Komisyonun çalışmasını bitirmesine az bir zaman kaldığını belirten Üstün, şunları kaydetti:
     ''Bölgede bir hafta kalacağız. Bu süre içinde, Şemdinli olayları nedeniyle tutuklanıp sanık olarak yargılanan 2 astsubayla görüşeceğiz. Daha sonra itirafçı olarak bilinen Veysel Ateş'le Bitlis Cezaevi'nde görüşeceğiz.
     Salı günü Hakkari'ye giderek yaşanan olaylarla ilgili tanıkları dinleyeceğiz. Buradan Yüksekova'ya geçerek olayların tanıklarıyla ve kamu görevlileriyle görüşeceğiz. Perşembe günü Şemdinli'ye geçerek 5 askerimizin şehit olmasıyla başlayan, daha sonra Seferi Yılmaz'ın kitapevine bomba atılmasıyla devam eden olayı yerinde dinleyip oradaki vatandaşlarla görüşeceğiz. Tüm gözlemlerimizden sonra Ankara'ya dönüp hazırladığımız raporu, 15 Nisan'da Meclis Başkanlığı'na sunacağız.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER