Gündem
  • 26.9.2022 12:49

Yunanistan'ın Ege'deki ihlalleri sonrası Yunan basını karıştı

Yunanistan'ın hukuka aykırı bir biçimde Ege'deki adalara zırhlı araç sevk ettiği anların ortaya çıkması üzerine Yunan basını karıştı. 'Türkiye'nin ipleri elinde tuttuğunu' iddia eden gazeteler, söz konusu gelişmenin tansiyon yükseltmek için olduğunu ifade etti.Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti. Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik uluslararası hukuku çiğneyen faaliyetleri görüntülendi.

Yunanistan’ın Ege’deki ihlalleri sonrası Yunan basını karıştı: Türkiye ipleri elinde tutuyor

Bu gelişmeden sonra Yunan basını karıştı. Yunan gazetesi Ta Nea, "Türkiye ipleri elinde tutuyor" başlığıyla söz konusu habere yer verdi.

Yunanistan’ın Ege’deki ihlalleri sonrası Yunan basını karıştı: Türkiye ipleri elinde tutuyor

Haberde Türkiye'nin 18 Eylül'de çekilen fotoğrafları yayınladığından bahsedildi. Söz konusu fotoğraflarda Midilli ve Samos'a zırhlı savaş araçlarının boşaltıldığının açıklandığı belirtildi.

Bir diğer Yunan gazetesi Kathimerini ise Ankara'nın tansiyon yükselttiğini bahsetti. Ankara'nın gergin bir retorik sürdüğünü iddia eden gazete, iddialarla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege'de görev uçuşu icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA'lar bir hareketlilik tespit ederek, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirledi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.9.2022 12:52

İLGİLİ HABERLER