Asayiş
  • 24.3.2011 17:02

ADLİYE ÖNÜNDE ÖLÜMÜNE KAVGA

KAAN BOZDOĞAN-AHMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN (İHA) - AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Durmuş'u, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı iken gece geç saatlerde darp ettikleri ileri sürülen şahısların yakınları ile Mehmet Durmuş'un yakınları adliye önünde birbirine girdi.
Kısa sürede adeta meydan muharebesine dönen kavgayı ayırmakta güçlük çeken polis ekipleri, tarafları dağıtmak için havaya iki el ateş etti.
Milletvekili aday adayı Mehmet Durmuş, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı iken gece geç saatlerde darp edilmişti. Yaşanan bu olayın ardından olaya karıştıkları iddia edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Olayın davasının ilk duruşmasında hakim karşısına çıkacak olan şahısların yakınları adliye önünde beklerken iki taraf arasındaki sözlü sataşmayla başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tarafların adliye önünde başlattığı kavga kısa sürede adeta meydan muharebesine döndü. Kavganın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis takviyesi yapıldı.
Kavgayı ayırmakta güçlük çeken polisler, kalabalığı dağıtmak için havaya iki el ateş etti. Tansiyonun yükseldiği dakikalarda polisler, tarafları cop ve biber gazı kullanarak ayırmaya çalıştı.
Adliye sarayı önünde başlayan kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle yatışırken, kavga daha sonra içeriye sıçradı. Şahısların adliye içinde birbirine girmesi üzerine çok sayıda polis, adliye içine girerek olaya müdahale etti. Adliye içinde bulunan şahıslar adliye dışına çıkarılırken, çok sayıda çevik kuvvet polisi adliye önünde set kurdu. Kavganın ardından uzun süre adliye içerisine kimse alınmadı.
Kavgada iki kişi yaralanırken, yararlılar Adıyaman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:23

İLGİLİ HABERLER