Gündem
  • 5.10.2007 16:38

BAYKAL: REFERANDUMU DURDURUN, DEĞİŞİKLİĞE DESTEK YOK

Baykal, "Bu referandum süreci durdurulmalıdır. Yanlışta ısrar etmek büyük hata olur" dedi. Anayasa çalışmalarını cenazeye benzeten Baykal, "Cenaze tümden gömülmeli" diye konuştu.
      CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Baykal, 21 Ekim'de yapılacak referandum öncesi pakette yapılmak istenen değişikliği değerlendirdi.
      Deniz Baykal, "AKP'nin hazırladığı yeni anayasa süreci, bizimle istişare edilmeden, AKP yönetiminin tek başına hazırladığı anayasa değişiklik projesidir. AKP'nin 21 Ekim'de referanduma sunulacak metnin sakıncalarını gidermek üzere hazırladığı yeni proje maalesef bu sorunları çözebilecek nitelikte gözükmüyor" dedi.
      CHP lideri, "Bu yeni değişiklik paketi geçici 18'inci ve 19'uncu maddelerin iptalini öngören bir anayasa değişiklik maddesidir. Yani sadece 2 maddeyi çıkarmakla yetinen, bu 2 maddeyi çıkararak sorunun çözülebileceğini umut eden değişiklik maddesidir" diye konuştu.
     
     "Dünyada böyle bir garabet var mıdır?"
      21 Ekim öncesi gümrüklerde oy kullanılmaya başlandığına dikkat çeken Baykal, "Bu değişiklik paketinin 2 maddesini çıkararak referandumu yapmayı planlıyorlar. Böylece önceden oy kullananlar ile 21 Ekim'de oy kullanacakların oylayacağı paket farklı olacaktır. Dünyada böyle bir garabet var mıdır bilmiyorum" ifadesini kullandı.
      Baykal sözlerine, "Referandum başlamış, bazı vatandaşlar sandığa gitmiş. Oy vermemiş olanlar paketi yeni haliyle oylasınlar diyorsun. Bu bir siyaset ve demokrasi skandalıdır, bu çok yanlıştır" diye devam etti.
      Geçici maddeler çıkarıldıktan sonra bir referandum yapmanın anlamsız olduğunun altını çizen Deniz Baykal, "Önümüzde bir cenaze var, şimdi bu cenazeyi kaldırmak lazım. Yapılması gereken cenazenin tamamen gömülmesi. Bu, iyi düşünülmeden ayaküstü hazırlanmış bir anayasa değişiklik projesidir. Yanlışlığı artık AKP yönetimini tarafından da kabul edilmiştir" açıklamasında bulundu.
      Baykal AKP'nin değişiklik önerisinin tutarsız olduğunu vurgulayarak, "Süreç durmalı. Gereksiz yere millet yorulmamış olur, 200 milyon YTL de israf edilmemiş olur" dedi.
      CNNTÜRK.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER