Gündem
  • 10.10.2007 20:10

BAYKAL'DAN ŞEHİT AİLELERİNE MEKTUP

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan 15 askerin ailesine yazdığı mektupta, ''Şehitlerimize layık olmanın yolu, teröre kimsenin sahip çıkmaması, himaye etmemesi, mazur görmemesi ve meşrulaştırmaya çalışmamasıdır'' dedi.
     Baykal, şehit askerlerin aile büyüklerine yazdığı özel mektupta, ''Şehitlerimiz, bağımsızlık, özgürlük ve vatan sevgisinin onurlu temsilcileri, her zaman saygıyla anılacak sembollerimizdir'' diyerek, şunları kaydetti:
     ''Onlar, bir insanın yapabileceği en büyük fedakarlığı yaparak canlarını verdiler ve erişebilecekleri en yüce makama ulaştılar. Terörle mücadele, insanın, ülkesinin, vatandaşlarının barışı ve huzuru için her şeyini vermeye hazır olanların mücadelesidir. Şehitlerimiz, bunu yapan evlatlarımızdır. Onlar, 70 milyonun huzur ve barış içinde kardeşçe yaşaması, kutsal vatan topraklarının bölünmemesi için en ağır bedeli ödediler, canlarını verdiler.
     Hepimiz, yaşamımızın her anında, canları ve kanları pahasına kutsal vatan topraklarını koruyan şehitlerimizin fedakarlığını örnek almalı, onların emaneti olan bağımsızlığımıza, egemenliğimize, ulusal birliğimiz ile laik cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Ancak bu tutum ve tavırla onlara layık olabiliriz. Şehitlerimize layık olmanın yolu, teröre kimsenin sahip çıkmaması, himaye etmemesi, mazur görmemesi ve meşrulaştırmaya çalışmamasıdır.'' Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER