Dünya
  • 24.4.2006 00:00

BİN LADİN'İN VERDİĞİ DESTEĞE HAMAS NE DEDİ?

GAZZE - Hamas örgütü, El Kaide liderine ait olduğu belirtilen ses kaydının yayımlanmasının ardından, Usame bin Ladin'in açıklamalarına mesafeli dururken, Batı ülkelerine de uyarıda bulundu.
     Hamas sözcüsü Sami Ebuzohri, ''Yeni bir uyarıda bulunuyoruz: Eğer Batı'nın Hamas'a yönelik izolasyonu ve Filistin halkına karşı açlık politikası sürerse bu durum Filistin ve Arap ülkelerinin sokaklarında daha da gerilim yaratacaktır. Bin Ladin'in haçlı savaşından kastettiği budur'' diye konuştu.
     Bin Ladin'in kendi görüşlerini açıkladığını ve Hamas'ın tutumumun farklı olduğunu söyleyen Ebuzohri, Hamas'ın Batı ülkeleriyle dostane ilişkiler geliştirmek istediğini ifade etti.
     Hamas sözcüsü, ''Batı ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz, ancak Batı, Filistin ve Arap sokaklarında önemli bir tepkiye neden olabilecek saldırganlığına son vermelidir'' dedi.
     El Cezire'nin yayımladığı ve Usame Bin Ladin'e ait olduğu belirtilen ses kaydında, El Kaide lideri, ''Batı dünyasının Hamas hükümetine uyguladığı izolasyonun, Batı'nın 'siyonist-haçlı savaşının' ispatı olduğunu'' söylemişti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:15

İLGİLİ HABERLER