Yaşam
  • 5.1.2005 11:24

BÖYLE DELİKANLILIK GÖRÜLMEDİ!

Bir markette işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Soner Büyüksolak, "Para beni değiştirmez. Eskiden kim arkadaşımdostumsa, şimdi de onlarla arkadaşlık yapmaya devam edeceğim" diye konuşuyor. Çeyrek biletine 5 trilyon vuran ve 1 milyar 250 milyon lira ikramiye kazanan Soner Büyüksolak, parasını almaya şehirlerarası otobüs ile gidip geldikten sonra, kazandığı ikramiyeyi anne-babası ile 6 kardeşi ve 13 yeğenine eşit olarak dağıttı.

EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYOR
Bekar olan ve şimdilik evlenmeyi düşünmediğini söyleyen trilyoner Soner Büyüksolak, "Annem-babam ve kardeşlerim, geçmişte yoksulluk yüzünden büyük zorluklar çektiler. Bu yüzden, bundan sonra onlar rahat etsinler istiyorum" dedi. Tüm ikramiyeyi annesi Ferize (67), babası Abdurahman (68), kardeşleri Gürcan (32), Ramazan (45), Emin (40), Erol (38) ve kız kardeşleri Hanife (42), Bahriye'nin (41) yanı sıra yeğenleri Ümit, Ahmet, Dilek Akşit, Ferhat, Havana, Sedat, Ferize, Tolga, Abdurahman, Sudenaz, Muzaffer, Bedia ve Simge Büyüksolak'a paylaştıran genç adam, "Artık marketteki işimi bırakacağım. Şu anda hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum. Kafamı dinlemek istiyorum" diye konuştu. "Para beni asla kim arkadaşımsa, yine dostum ve arkadaşımdır. Her zaman kapım açık. Evlilik ve nişanlılık düşünmüyorum. Her şey zamanı gelince olur" diyen gönlü zengin talihli, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'YEĞENİMİ OKUTACAĞIM'
"Ben her yıl bilet alırdım. Hem de 3-4 bilet alırdım. İkramiye çıkması bu yıla nasipmiş. Yılbaşı ertesi, sabah markete gitmiştim. Biletlere baktım. Benim biletin numarası, 5 trilyonluk 0821918 numara ile aynıydı. Hiçbir şey hissetmedim. Kimseye söylemedim. Bir ara evi telefonla arayıp, aileme söyledim. Hiç heyecanlanmadım. Benim için para her şey demek değildir. Göz önünde bulunmayı sevmem. Yeğenim Sinem, hemşire olmak istiyor. Onun okumasını sağlayacağım. Zaten bütün yeğenlerime eşit olarak para devrettim. Ben yılbaşında 4 bilet almıştım. 2'sine amorti çıktı, amorti parasını da aldım. Şimdilik otomobil almayı falan düşünmüyorum. Ankara'ya, şehirlerarası otobüsle gidip geldim. Çok yorgunum, kafamı dinlemek istiyorum."

AFŞİNLİ DE PARASINI ALDI
Öte yandan, 15 trilyon liralık büyük ikramiyenin ilk sahibi de, dün parasını aldı. Afşinli talihli adına, İş Bankası Kahramanmaraş Şubesi'- nden bir yetkili Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne giderek, çeyrek bilete isabet eden 3 trilyon 750 milyar lirayı tahsil etti.
(TAKVİM) Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:35

İLGİLİ HABERLER