Gündem
  • 12.12.2023 14:25

HAMAS kuruluş yıldönümünü İsrail tanklarını patlatarak kutladı

"Hamas'ın göreve başlamasının yıldönümünü tanklarınızı havaya uçurarak kutluyoruz." 
Direniş, işgal güçlerinin araçlarının havaya uçurulduğu yeni sahneleri bu sözlerle yayınladı..

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2023/11/--2023-11-22-204738-1170x600.png

İsrail askerleri El Kassam savaşçılarının hedefi oldu - sosyal paylaşım siteleri

11 Aralık 2023 Pazartesi günü, İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın askeri kanadı "El Kassam Tugayları" ve "İslami Cihad" hareketinin silahlı kanadı "Kudüs Tugayları" yeni sahneleri ortaya çıkardı. Doğu Gazze Şeridi'nde bazı İsrail işgal güçlerini ve araçlarını hedef almaları .

Al Jazeera tarafından yayınlanan iki video klipte, direniş üyelerinin çok yakın mesafelerden çok sayıda tankı hedef aldığı görülüyor ve videoda, buldozerin çatışma alanından çekilmesinin yanı sıra, onların tamamen yok edildiği de görülüyor.

"Hamas" klibinde bir direniş üyesinin şöyle söylediği bir ses kaydı yer alıyordu: "Hamas hareketinin başlangıcının yıldönümünde, bu yıl tanklarınızın bombalanmasını kutluyoruz." 

Başka bir klipte de, Gazze'nin doğusundaki El Şucayye mahallesindeki bölgelerden birinde toplanan işgal güçlerini, savaş alanından çekilmeden önce, el bombaları ve makineli tüfeklerle hedef aldığı görülüyor.

Direniş grupları, işgal güçlerinin askerlerinin, direnişin sürpriz operasyonu sonucu yaralandığı anlaşılan başka bir üyeyi sedye üzerinde taşırken gösteren fotoğrafları öne çıkardı.

Hamas pusu

Bu kliplerin yayınlanması, İsrail işgal ordusunun ve İbrani Yayın Kurumu'nun, bugün erken saatlerde ölümü açıklanan askerlerden 5'inin güneydeki Han Yunus şehrinde Hamas üyelerinin hazırladığı pusu sonucu düştüğünü duyurmasından birkaç saat sonra geldi. Gazze Şeridi'nin.

Ordudan yapılan açıklamada, "Son 24 saat içinde 4'üncü Tugay Muharebe Grubu'na bağlı 8111'inci Tabur askerleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir okulun yakınındaki düşman altyapı kompleksine saldırı başlattı. kuvvetlere doğru buradan ateş açıldı.”

Ayrıca şunları ekledi: "Dün çatışma sırasında güçlere doğru patlayıcı patlatıldı ve bölgede silahlı kişiler tespit edildi. Askerler ateşe karşılık verdi, uçak ve tankları yönlendirdi, çatışmaya çalıştı ve silahlı kişileri sıraya dizdi."

İbrani Yayın Kuruluşu da kendi adına, "Hamas silahlı adamlarının Han Yunus'ta İsrail ordusuna karşı hazırladığı pusunun 5 subay ve askerin öldürülmesine yol açtığını" açıkladı.

Daha sonra subay ve askerlerin İsrail Ordusu Beşinci Tugayı'ndaki “8111 Taburu” mensupları olduğunu belirtti. Ölen İsrail askerlerinin "dün Pazar günü, düşman altyapısı ve tünel koridorlarını içeren bir okulun yakınındaki bir komplekste askeri faaliyetlerde bulundukları, keskin nişancı ateşine maruz kaldıkları ve üzerlerine tank karşıtı mermiler atıldığı" bildirildi.

Yetkili şöyle devam etti: "Bir piyade kuvveti olay yerine gelerek onlara destek verdi ve mayın sahasına girdikten sonra 5 kişi öldürüldü."

İşgalde ölenlerin sayısı arttı

Bugün erken saatlerde İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda öldürülen 7 üyesinin ismini, ölüm koşulları hakkında daha fazla ayrıntı vermeden açıkladı.

Bugünkü açıklamayla birlikte savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu saflarında öldürülen subay ve askerlerin sayısı 433'e yükseldi.

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, Pazar akşamı son 48 saatte 44 İsrail askeri aracının imha edildiğini ve 40 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

El Kassam, yaptığı açıklamada, üyelerinin "işgalci güçlerle sıfır mesafeden çatıştığını ve bubi tuzakları kurduktan sonra bazı binaları havaya uçurduklarını, ayrıca bir saha komuta merkezini hedef aldıklarını ve havan toplarıyla askeri yoğunlaşmaları yok ettiklerini" söyledi. ve kısa menzilli füzeler.”

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütmesi, Pazar akşamı itibarıyla çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 17.997 şehit, 49.229 yaralı, altyapının büyük yıkımı ve "eşi benzeri görülmemiş bir insani yardım" bırakması 

Güncellenme Tarihi : 12.12.2023 14:32

İLGİLİ HABERLER