Gündem
  • 12.12.2023 13:45

Katil İsrail'in keskin nişancıları hamile kadınları hedef alıyor

IOF keskin nişancıları hamile kadınları hedef alıyor ve öldürüyor.. Böylece tek atışta iki Filistinli avladık diye birbirlerine haber veriyor

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, El Avda Hastanesi çevresinde konumlanan keskin nişancıların, doğum yapmak için hastaneye giden çok sayıda hamile kadını öldürdüğünü ve yaraladığını söyledi.

Geçtiğimiz saatlerde işgal, aileleri tümüyle yok eden 20 katliam gerçekleştirdi. İşgalin onlarca şehit ve yaralanmayla sonuçlanan bir katliam yaptığı Kuzey Gazze'deki Halife Okulu da dahil olmak üzere yerleşim birimleri ve okullardaki vatandaşlardan düzinelerce imdat sinyali alındı.

Al-Qudra, orada yerinden edilenlerin durumunun felaket olduğunu, su, yiyecek ve tıbbi bakım olmadan mahsur kaldıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Avrupa Gazze Hastanesi civarındaki yaralıları tahliye ederken bir ambulansın hedef alındığını, bunun sonucunda sağlık görevlilerinin yaralanmasına ve ambulansta hasar meydana geldiğini, hedeflenen ambulans sayısının 57'ye çıktığını bildirdi.

Toplamda 210 şehidin ve 2 bin 300 yaralının hastanelere kaldırıldığını belirten Al-Qudra, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında olduğunu ve şehit cenazelerinin yollara dağıldığını kaydetti.

Ayrıca işgalin Gazze'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi ve El-Awda Hastanesi'ni kuşatmaya devam ettiğine dikkat çekerek, El-Awda Hastanesi çevresinde konumlanan keskin nişancıların doğum yapmak için hastaneye giden çok sayıda hamile kadını öldürdüğünü ve yaraladığını doğruladı.

Al-Qudra, kuzey Gazze'deki hamile kadınların Al-Awda Hastanesi'ndeki doğum hizmetine erişiminin engellendiğini, bunun da onların doğmamış çocuklarıyla birlikte ölümlerine yol açtığını doğruladı.

Sözcü, işgalin kanser hastalarını iki kez kasıtlı olarak yerinden ettiğini bildirdi. Hastalar ve sağlık personeli, Han Yunus'taki Dar Al-Salam Hastanesi'ne nakledilirken, bombardıman tehdidi altında Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni tahliye etmek zorunda kaldı. Ancak el Kudra'ya göre işgal güçleri Dar Al Salam Hastanesi'ne ulaşarak hastaları hastaneyi terk etmeye zorladı. Onlarca hasta, gerekli tedavi ve sağlık hizmetlerinden yararlanamadığı için yerinden edilme sürecinde hayatını kaybetti.

Al-Qudra ayrıca işgal kuvvetlerinin, insanlık dışı koşullar altında rehin tutulan Al-Shifa Tıp Kompleksi genel müdürü Dr. Mohammad Abu Salimah da dahil olmak üzere üç sağlık görevlisini ve 36 sağlık personelini tutukladığını bildirdi.

Bu arada Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, işgalin 132 sağlık tesisini hedef aldığını, 22 hastane ve 46 sağlık ocağını hizmet dışı bırakarak 295 sağlık personelinin şehit olmasına, yüzlercesinin de yaralanmasına yol açtığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2023 13:51

İLGİLİ HABERLER