Dünya
  • 19.6.2004 00:17

İŞTE KAFASI KESİLEN AMERİKALI REHİNENİN SON GÖRÜNTÜLERİ!.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI COLIN POWELL, REHİNENİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Suudi Arabistan'da El Kaide militanları tarafından kaçırılan ABD'li rehinenin, başı kesilerek öldürülmesine sert tepki göstererek, bu yöndeki haberlerin doğrulanması halinde bunun barbarca bir eylem olacağını söyledi.


Gazetecilere açıklamalar yapan Powell, "Johnson hakkındaki bu haberler doğruysa, tabii ki bu eylemi bütünüyle kınıyoruz. Bu barbarca bir eylemdir" dedi. Powell, Amerikalı rehinenin öldürülmesinin, nerede olurlarsa olsunlar teröristlerin peşine düşülmesi ve terörün bu biçimine destek verenlerin bulunması için sarf edilen çabaların yoğunlaştırılmasına neden olacağını söyledi. Powell, Amerikalı rehinenin öldürüldüğüne ilişkin nihai teyidi beklediklerini de kaydetti.


ABD'nin savunma alanındaki dev firması Lockheed Martin için çalışan ve Apache helikopterleri konusunda uzman olan Paul Johnson'ın başı kesilerek öldürüldüğü haberinin ardından çalıştığı şirketten de bir açıklama yapıldı. Şirket Sözcüsü Tom Jurkowsky, "Paul Johnson'ın trajik ve anlamsız ölümü hakkındaki haberler nedeniyle çok üzgünüz" dedi.


Johnson'ı kaçıran grup, Salı günü bir internet sitesine gönderdiği mesajda, hapisteki El Kaide militanlarının serbest bırakılmaması halinde ABD'li rehinenin öldürüleceği tehdidinde bulunmuştu. Suudi Arabistan'daki El Kaide lideri Abdulaziz El Mukrin'e bağlı oldukları sanılan militanlar, bu talebin karşılanması için Suudi hükümetine 72 saat süre tanımıştı.

Suudi hükümetinin militanlarla müzakere yapılmayacağı ve taleplerinin karşılanmayacağını açıklamasının ardından bugün akşam saatlerinde Johnson'ın öldürüldüğü haberi geldi.

 İnternet sitesinde rehineyi bası kesilmiş halde gösteren üç fotoğraf ve ayrıca rehinenin infaz edildiğinin açıklandığı bir bildiriye yer verildi. "Arap Yarımadası'ndaki El Kaide" imzasıyla yayınlanan bildiride, "Felluce Tugayı'ndan mücahitler, Suudi hükümetine verilen ültimatomun süresinin dolmasının ardından, söz verdikleri gibi Amerikalı mahkum Paul Marshall Johnson'ı öldürmüşlerdir" denildi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:25

İLGİLİ HABERLER