Spor
  • 30.11.2006 09:41

KİM BU HAİN FENERLİLER!..

Aziz Yıldırım düşmanlığı yapan ama bana göre bilerek F.Bahçe’ye zarar veren hainler var. Federasyona bırakmadan, devletin bu olaya acilen el koyması lazım. Bu şahsa (Cihan Oskay) bir şey olacak diye korkuyorum.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Cihan Oskay’ın ortaya attığı şike iddialarını yanıtlarken, bir komplo ile karşı karşıya olduklarını söyledi ve olayın aydınlatılması için devleti göreve çağırdı.

"Bu işin içinde yalnızca Tahir Kıran yok. Başka hain Fenerliler de var" diyen Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Cihan Oskay’ı bir restaurantın müdürü olarak tanıyorum. Suçlamaları yaparken hedef tanımıyor. Bazı kesimleri suçluyor, bazı futbolcuları zan altında bırakıyor. Ali Akdeniz bu işin içindeyse F.Bahçe’ye niye gol atsın?

Telegol’de en azından Serhat Ulueren’in bu konuyu göze alıp araştırması gerekirdi. Kimler aldı bu parayı? Ben vermedim diyorum, Mustafa Bey (Çebi) almadığını söylüyor. O zaman bu olmayan parayı kim aldı ve kim verdi?

Haziran ayında görevi bırakmamın ardından düzen devam ediyor. Bizim bu olaylardan haberimiz vardı. Son TFF kongresinde taraf olmadık. Gelinen süreçte Futbol Federasyonu’yla zaman zaman sürtüşmeler yaşadık ve istediğimiz her şeyi kürsüden söyledik. Belden aşağı vurmadık. Haluk Ulusoy’la benim problemim olmadı. Ben onunla yemek yemem dedim. Bizim tek ortak noktamız F.Bahçe’nin hakkının yenilmemesi idi.

Tahir Kıran bana bazı şeyler yumuşarsa şampiyonluk teklif etti. Açık açık öyledi. Kıran sürekli benimle konuşmak istiyordu. Kendisi bana telefonlarımın dinlendiğini söyledi. F.Bahçeli olup Aziz Yıldırım düşmanlığı yapan ve dolayısıyla bilerek ya da bilmeyerek ama bana göre bilerek F.Bahçe’ye zarar veren hainler var. Bu şahsın (Cihan Oskay) telefon konuşmalarını kimlerle görüştüklerini ben biliyorum. Devlet bu işi ele alsın, bu şahsın kimlerle görüştüğünü araştırsın.

Cihan Oskay’ın Telegol’e çıkmasının anlamı var. Kaset önce bir başkasına, sonra bir başkasına gidiyor. Kasetin yayınlanmasında kanka muhabbeti var. Adı geçenlerin hiçbir şekilde araştırılmadan bir ulusal TV’de ekrana geterilmesi etik değildir. Ellerindeki kaset bugünün kaseti değil. Bu kaset, Almanya’da Futbol Federasyonu Başkanı ve yöneticileri tarafından seyredilmiş bir kaset. Siz Almanya’da seyrettiniz iki aydan fazla oldu, bunu niye gündeme getirmiyorsunuz? Devletin acilen bu işe el koymaları gerekiyor. Bu kişiyi korumaya almaları gerekiyor, korkuyorum bu şahsa bir şey olacak ve benim üstüme kalacak.

Oskay dengesiz biri, kullanılmıştır. Gerçeğin ne olduğu anlaşılacaktır.

Biz bu işin öyle bir şekilde ivedi olarak araştırılmasını istiyoruz. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu’na bırakmadan 3 sene 5 sene sürmesini istemiyoruz. Bu konuya muhakkak bir çözüm getirilsin. Bu bir milat olmalı Türk futbolunda. Katoliklerde bir nikah kıyımı vardır. Herkes ne biliyorsa nikahta söyler. Nikah günü geldi. Herkes ortaya çıksın ve ne biliyorsa söylesin. F.Bahçe’ye atılan bu pislik altında suçlu olanlar ezilecek."

Yıldırım, toplantının sonunda, programı hazırlayan gazetecinin kankasının kim olduğunun sorulması üzerine, "Bu ülkede, ülke menfaati için çarpışan, ama hapiste yatan insanlar var. Onlara çok ince mesajımdır. Onu bilenler bunu alıyorlar" dedi. Yıldırım’ın sözleri kulüpte şöyle yorumlandı: "Futbolun iyiliği için yanlış kararlar alınıp, futbolun gerçek savunucularının suçlanmaması ve mahkum olmaması yönünde bir saptamaydı."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:52

İLGİLİ HABERLER