Yaşam
  • 1.3.2007 11:15

KİRAYI ÖDEYEMEYİNCE 4 ÇOCUĞUYLA ORMANA TAŞINDI

 Bursa'da eşinin kendisini terk ettiğini öne süren 4 çocuklu hamile kadın, ev kirasını ödeyemeyince ormanda kalmaya başladı. Evinin yakınındaki ormanlık alanda yatıp kalkan 36 yaşındaki Gülşen Kürkçü, 4 çocuğuyla perişan olduğunu belirterek, hayırseverlerden 2 göz odalı evinin kirası için destek olmalarını istedi. Çocuklarını devlet korumasına vermek istemeyen Gülşen Kürkçü, "Ben poşet sattım, onlara baktım. Et tırnaktan ayrılmaz, onlardan kopmak istemiyorum" dedi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde oturan Gülşen Kürkçü (36), 350 YTL olan 2 aylık ev kirasını ödeyemeyince daha ucuz olan başka bir eve taşınmaya karar verdi. 6 ay boyunca oturduğu evden çıkan Kürkçü, yeni taşınacağı evin sahibinin evi kiralamaktan vazgeçmesi üzerine sokakta kaldı. Dini nikahlı olan ikinci eşinin de kendisini terk ettiğini iddia eden Gülşen Kürkçü, yağmura ve soğuğa rağmen Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanda kalmaya başladı. Yağmur sebebiyle, Kürkçü'nün eşyalarının üzerine mahalle sakinleri tarafından pazarcı çadırı açılırken, yaşları 1 ile 13 arasında değişen 4 çocuklu hamile kadın hayırseverlerden yardım istedi.
3.5 aylık hamile olduğunu ve çocuklarına çalışıp bakabileceğini söyleyen Kürkçü, "Kendi ailem de beni çocuklarla istemiyor. İkinci eşim de bırakıp gitti. Kumar oynadığını duyuyorum. Çocuklarımı devlete vermek istemiyorum. Et tırnaktan ayrılmaz. Devlet iyi kötü çocuklarım için yardım ediyor. Tek istediğim kiralık evimin kirası için hayırseverlerin el uzatması. Eğer onları bir eve yerleştirirsem eskiden olduğu gibi poşet satar, diğer ihtiyaçları karşılayabilirim" dedi.
İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Fatma, 7 yaşındaki oğlu Fatih, 2 yaşındaki oğlu Rüştü ve 1 yaşındaki oğlu Bilal'i kucağına alan anne, geceyi ormanda geçirdi. 7 yaşındaki Fatih, geceyi korku içerisinde geçirdiklerini ve çok üşüdüklerini söyledi.
Geceyi geçirdiği ormandan gündüz şehre indiğinde polislere sığınan anne ve 4 çocuğu, ekip otosuna bindirilerek karakola götürüldü. Kürkçü, Çarşı Polis Merkezi'nde polislerden ev sahibini ikna etmeleri konusunda yalvardı. Polislerin yardımcı olamadığı anne ve 4 çocuğu tekrar sokaklara döndü.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER