Yaşam
  • 1.3.2007 11:29

KOKAİNE BEBEK BAHANESİ

Sarıyer'de, bebeği için kokain sattığını iddia eden bir şahıs, jandarma ekibinin yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Jandarma ekibi, zanlıların adresini bir kartvizitten yola çıkarak buldu. Operasyonda, biri kadın 5 kişi gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sarıyer'de uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Suç örgütü kurarak özellikle zengin ailelerin çocuklarını uyuşturucu maddeye alıştıran ve bu yolla büyük kazanç elde ettiği öne sürülen M.N. liderliğindeki suç örgütünün faaliyetleri inceleme altına alındı. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler alıcı kılığına girerek çete üyesi Nijerya uyruklu S.O. ile Sarıyer'de kokain pazarlığı yaptı. Pazarlık sırasında S.O. zengin olmadığını bu işi bebeği için yaptığını belirterek, "Kilosu 42 bin dolar ama bebeğimi çok seviyorum" dedi.
Anlaşma yapan jandarma ekipleri, uyuşturucu taciriyle Sarıyer Tarabya üzerinde buluşmak üzere ayrıldı. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler yolda uygulama yapıyormuş gibi içinde uyuşturucu tacirlerinin bulunduğu aracı durdurdu. S.O ve Somali uyruklu M.N. araçtan indirildi. Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri araç içinde arama yaptı. Ekipler önce arka koltukta çay paketi içinde kokain buldu. Bagajda bulunan bebek arabasının altında bir miktar daha kokain bulundu. Gözaltına alınan 2 şahıs jandarma karakoluna götürüldü. Burada ifadesi alınan şahıslar, evlerinin adresini vermedi. Bunun üzerine üst araması yapılan şahıslardan çıkan bir kartvizit ipucu oldu. Mobilya satan bir mağazaya ait karttaki numarayı arayan ekipler, şahısların buradan alış veriş yaptığını öğrendi. Mağazadan alınan adres doğrultusunda ekipler eve şok baskın yaptı. Evde yapılan aramalarda 360 gram kokain, 3 bin 200 ABD doları, 7 cep telefonu, 1 pasaport, 1 banka çeki, 1 sürücü belgesi ele geçirildi.
Operasyonda, örgüt lideri Somali uyruklu M.N. ile H.Y., Nijerya uyruklu S.O ve O.O ile birlikte Nijerya uyruklu kız arkadaşı C.M gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri doğrultusunda Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi. Örgüt lideri M.N. ile H.Y ve S.O. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki kişi serbest bırakıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER