Asayiş
  • 1.9.2004 03:29

KÜÇÜK HIRSIZ İÇİN MAHKEMEDEN ÇOK İLGİNÇ BİR KARAR ÇIKTI...

Adana 1’inci Asliye Ceza Hákimi Latif Tefon, gece yarısı bir eve girerek 20 milyon lira çalan 16 yaşındaki N.Y’ye bir daha hırsızlık yapmaması için bir yıl boyunca gece sokağa çıkma yasağı verdi.

HIRSIZLIKTAN çok sayıda sabıkası bulunan ve ailesiyle kağıt toplayarak geçinen N.Y. iki ay önce Yeşilyurt Mahallesi’nde 40 yaşındaki Nadir Kılıç’ın evine gece yarısı pencereden girip pantolonunun cebindeki 20 milyon lirayı çaldı. Kılıç’ın şikayeti üzerine Hırsızlık Bürosu ekipleri, penceredeki parmak izlerinden hırsızlığı N.Y’nin yaptığını belirledi. Suçunu itiraf eden N.Y. hakkında Adana 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan N.Y, mahkemede de suçunu kabul etti. İlginç kararları ile tanınan Mahkeme Hákimi Latif Tefon, N.Y’ye 1 yıl hapis cezası verdi, yaşının küçük olması, çalınan para miktarının az olması nedeniyle cezasını 1 ay 20 güne indirdi. Hákim Tefon, N.Y’nin ileride tekrar suç işlemekten kaçınacağına kanaat getirerek, bu cezayı erteledi; Çocuk Mahkemelerinin Kuruluşu, Görev ve Yargılama Usülleri Hakkındaki 2253 Sayılı Kanunun 38’inci maddesi uyarınca 1 yıl deneme devresine tábi tuttu. 1 yıl boyunca N.Y.’nin kötü alışkanlıklara karışmaması ve uzak durması için, alkollü içki ve sigara içmekten, içki ve sigara içilen, kumar oynanan yerlere gitmekten men ederken, özellikle bir daha hırsızlık yapmaması için gece yarısı yanında reşit olan bir büyüğü olmadan sokağa çıkmasını yasakladı. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER