Dünya
  • 25.3.2013 22:02

Obama'dan göçmenlik reformu çağrısı

     Obama, orduda askeri ve sivil düzeyde görev alan yabancı 28 çalışanın ABD vatandaşlığına kabulüyle ilgili törene katıldı.
     ABD'nin göçmenlik sorununu başkanlığının ikinci dönemine başlar başlamaz gündeme getiren Obama, geçtiğimiz aylarda Kongre'yi bu konuda kapsamlı yeni bir reform yapmaya çağırmıştı.
     Obama, son zamanlarda bütçe sorunu tartışmaları nedeniyle biraz geri planda kalan konuyu, törende, tekrar gündeme taşıdı.
     Göçmenlik sisteminin yıllardır sorunlu çalıştığına dikkati çeken Obama, ''Yıllardır süren ihmallerin ardından, bu problemi artık tek seferde ve her şeyi ele alacak şekilde çözmek'' gerektiğini söyledi. Obama, ''Artık mantıklı ve kapsayıcı bir göçmenlik reformuna sahip olmanın zamanı'' ifadesini kullandı.
     Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti kanadından oluşan 8 senatörün göçmenlik reformuyla ilgili hazırladığı taslak tasarıya yönelik memnuniyetini dile getiren Obama, Kongre'nin de süreci hızlandırması gerektiğine işaret etti.
     Obama, Kongre'nin bu konudaki tartışmalara gelecek ay başlamasını beklediğini belirterek, ''Bu konudaki kanunu bir an önce imzalayıp yürürlüğe koymak istiyorum'' dedi.
    
     Muhabir: Barışkan Ünal
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:54

İLGİLİ HABERLER