Dünya
  • 9.9.2008 12:27

ÖLDÜRÜLEN ŞARKICININ BİRÇOK ÜNLÜ İSİMLE İLİŞKİSİ VARMIŞ!

Ramazan ayıyla birlikte ‘dizi çılgınlığının’ yaşandığı Arap dünyasında nefesler tutuldu, gerçek hayattan bir dram, sokaktak halktan iş ve siyaset çevrelerine kadar Arap kamuoyunun başlıca gündem maddesi halinde geldi.

Lübnanlı ünlü pop yıldızı Suzan Tamim’in, Dubai’deki lüks dairesinde vahşice öldürülmesinin ardından yürütülen tahkikat sonrasında Mısırlı emlak milyarderi ve iktidar partisinin de önde gelen üyesi Hişam Talat Mustafa’nın ‘azmettirici’ olarak tutuklanması Arap dünyasında şok etkisi yaptı.

Gelecek ay başlaması beklenen mahkeme merakla beklenirken, cinayetle ilgili çarpıcı ayrıntılar da ardarda ortaya çıkmaya başladı.

GERİ DÖNMESİ İÇİN 50 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ
Londra’da ikamet ettiği sırada Tamim'le tanışıp evlendiğini iddia eden Irak asıllı İngiliz Riyaz El Azzavi, İngiliz Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, Tamim’in defalarca ölüm tehdidi aldığını ve hayatından endişe ettiğini öne sürdü. Tehditlerle ilgili olarak Metropolitan polisine ihbarda bulunulduğunu belirten Azzavi, ilgili şahsın Mısırın önde gelen isimlerinden olması nedeniyle İngiliz polisinin harekete geçmekte isteksiz olduğunu ve 18 ay boyunca Londra’da korku içinde yaşadıklarını söyledi.

“Onu korumak için oradaydım ancak herşeyi kendi başıma yapıyordum. Herhangi bir yardım alamadım” diyen Azzavi, Talat Mustafa’nın, kendisine geri dönmesi için Tamim’e 50 milyon dollar teklif ettiğini, reddetmesi halinde ise kendisini öldürecek şahsa 1 milyon dolar vereceğini söylediğini anlattı.
Tamim, 28 Temmuz’da Dubai’deki lüks dairesinde ölü bulunmuştu. Ünlü yıldızın vücudunda çok sayıda bıçak yarası bulunurken boğazının da kesildiği açıklanmıştı.

Arap Emirlikleri ve Mısır’da yürütülen soruşturmanın ardından cinayeti, Mısırlı milyarder Mustafa’nın talimatıyla eski bir polis olan Muhsin El Sukkari’nin işlediği ortaya çıktı. Sukkari ve cinayet için kendisine 2 milyon dolar verdiği öne sürülen Talat Mustafa, Mısır başsavsının talebi üzerine gözaltına alındı. İki zanlının da, suçlu bulunmaları halinde idam cezası alabilecekleri belirtiliyor.

TAMİM HAKKINDA DAVA AÇMAYA ÇALIŞMIŞ
Azzavi, Sunday Times’a yaptığı açıklamada, Mısırlı milyarderin, Tamim’e verdiği milyonlarca dolarlık nakit ve hediyeleri geri almak için dava açma girişiminde bulunduğunu ancak başarısız olduğunu da belirtti.

ASIL BOMBALAR MAHKEMEDE!
Londra’da Arapça yayımlanan Kuds El Arabi gazetesi ise Talat Mustafa’nın avukatı tarafından yapılan açıklamaları sayfalarına taşıdı. Avukat, gelecek ay başlayacak duruşmalarda, olayla bağlantılı sürpriz isimleri kamuoyuna ifşa edeceklerini belirtti.

Avukat, Tamim’in Körfez ülkelerindeki bir çok Arap emirle bağlantısı olduğunu ve bunlardan birinin de ünlü yıldızı öldürmeyi istediğini söyledi ancak isim vermedi.
Sukkari’nin sorgusu sırasında birçok ünlü isimden sözettiğini belirten avukat, Tamim’in karmaşık ilişkilerinin, müvekkili hakkındaki suçlamaları ispatlamayı güçleştirdiğini savundu.

Gazete konuşan kaynaklar, mahkeme sırasında önde gelen işadamları ve siyasi figürleri de ilgilendiren birçok sürpriz yaşanabileceğini belirtiyor.

star

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER