Dünya
  • 30.8.2004 00:07

PENTAGON'DA İSRAİL AJANI YAKALANDI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da "çok gizli" belgeleri İsrail ajanlarına sızdıran bir köstebek ortaya çıkarıldı. ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) konuyla ilgil çok yönlü bir soruşturma başlattığı bildirildi. Köstebek, İsrail ajanlarına İran'la ilgili bilgileri sızdırıyormuş.

CBS televizyonunun haberine göre, FBI'ın ortaya çıkardığı köstebek, aralarında Beyaz Saray'ın "çok gizli" dosyalarının da bulunduğu birçok belgeyi ABD'Deki en güçlü Musevi lobi örgütlerinin başında gelen Washington merkezli Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) iki yetkilisine sızdırırken suçüstü yakalanmış.

Haberini FBI kaynaklarına dayandıran CBS, belgelerin İran'la ilgili olduğunu duyurdu ve köstebeğin uzun süredir takip edildiğini ve AIPAC yetkilileriyle temaslarının kayda alındığını bildirdi.

CBS, soruşturmayı sürdüren ekibin, bu olaydan yola çıkarak Irak savaşının çıkmasındaki rolünün de araştırıldığını kaydetti.

Köstebeğin, Pentagon'da çalışan üst düzeyli bir analiz uzmanı olduğu haber veriliyor.

Pentagon'un iki numaralı ismi Paul Wolfowitz (Savunma Bakan Yardımcısı) ile üç numarası Douglas Feith'in (Müsteşar) AIPAC ile yakın ilişkide oldukları biliniyordu.

Wolfowitz ve Feith, Irak savaşının hazırlanmasında rol oynayan en önemli isimlerdi.

Editörün Notu: Bu işin boyutu Türkiye'yi de içine alacak biçimde büyür... Bekleyelim, görelim...

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER