Sağlık
  • 14.2.2005 00:07

"SOĞAN, FRENK ÜZÜMÜ VE PAPATYA GRİBE İYİ GELİYOR"

ÖMER FIRAT
TOKAT  - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Koç, soğan, frenk üzümü ve papatyanın grip hastalığına karşı tedavi edici özelliğinin bulunduğunu söyledi.


GOPÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koç, kış ayının gelmesiyle birlikte sık görülen grip salgınının, bitkilerle tedavi edilebileceğini bildirdi. Frenk üzümü, papatya ve soğanın grip hastalığına karşı kullanılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Koç, bitkisel tedavinin özellikle yaşlı insanlarda olumlu tepkisinin görülmesi nedeniyle Avrupalılar'ın, bitkisel tedaviye diğer ülke insanlarından daha fazla ilgi duyduğunu belirtti.


Prof. Dr. Koç, tüm insanlığı her dönem etkisi altında tutabilen gribe yakalanan insanların, değişen iklim ve yükseklik şartlarına uyum sağlayabilmeleri için soğanı bol miktarda tüketmeleri gerektiğini ifade etti. Gribe karşı kullanılabilecek olan Frenk üzümü hakkında da bilgi veren Koç, "İster çiğ, ister kaynatılmışından yapılmış olsun frenk üzümü şurubu, nezle ve gribe karşı çok iyi gelir" dedi.


Papatyanın, son yıllarda papatya uçucu yağ bileşenlerinin faydasının öneminin anlaşılmasıyla birlikte kullanım alanında hızlı bir artış görüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Koç, "Papatya gribe, soğuk algınlığına çok iyi gelir. Boğaz iltihaplarına karşı gargara halinde ağrı kesici veya yarayı iyileştirici olarak sabahları aç karnına 1 bardak içilir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:05

İLGİLİ HABERLER