Spor
  • 27.11.2006 14:26

ÜMİT ÖZAT'TAN FENERBAHÇE DEĞERLENDİRMESİ!..

İSTANBUL - Beşiktaş ile oynanan derbi maçta sakatlanan Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, sakatlığının her geçen gün iyiye gittiğini ve en kısa sürede sahalara döneceğini söyledi.


Acıbadem Hastanesi'nde bugün MR çektiren Ümit Özat, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Her gün sabah ve akşam olmak üzere 2 seans tedavi olduğunu belirten sarı-lacivertli futbolcu, "Dünden itibaren koşulara da başladım. Bugün koşu temposunu biraz daha yükselttik.

Ayrıca, bugünden itibaren sakat olan bölgeyi kuvvetlendirme antrenmanlarına da başlıyorum. Geçen haftadan çok daha iyi durumdayım. 1 hafta, 10 gün içinde takımla çalışmalara başlayacağımı ümit ediyorum" dedi.


Sarı-lacivertli takımın Trabzon deplasmanından galibiyetle dönmesinin de çok sevindirici olduğunu ifade eden Özat, "Palermo maçından sonra bu galibiyet çok sevindirici oldu. Trabzonspor karşısında çok iyi oynadık. Oyunun belirli bölümlerinde yakaladığımız net fırsatları değerlendirebilseydik, sahadan farklı bir galibiyetle ayrılırdık. Fakat, son dakikada rakibimizin direkten dönen topu da bizim adımıza şanstı. Kazanmayı hak edecek bir oyun sergiledik. Bütün arkadaşlarımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.


Trabzonspor maçının geride kaldığını, önlerinde Celta Vigo ve Galatasaray maçlarının olduğuna dikkat çeken tecrübeli futbolcu, "Önümüzdeki bu iki maçı da kazasız belasız atlatacağımızı düşünüyorum. İnşallah, Celta Vigo maçından puan veya puanlarla ayrılırsak, UEFA Kupası'nda hedeflediğimiz yere bir adım daha yaklaşmış oluruz. Sonra da Galatasaray maçına hazırlanacağız" şeklinde konuştu.


Ümit Özat, kendisinin yerine görev yapan Uğur Boral'dan formayı geri alıp alamayacağının sorulması üzerine ise, "Fenerbahçe Futbol Takımı, 24-25 futbolcudan oluşan bir takımdır. Sakat, cezalı veya formsuz olan futbolcuların yerine her zaman başka oyuncular görev almıştır. Bu, futbol takımlarında, takım oyunlarında her zaman böyledir. Uğur da gayet iyi mücadele gösteriyor.

Bu konuda bizim yorum yapmamız sağlıklı değil. Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısıdır. Ümit, Ahmet, Mehmet veya Uğur'un oynayıp oynamaması söz konusu değildir. Söz konusu olan görev düştüğü zaman herkesin bu görevini layıkıyla yerine getirmesidir. Bugün ve bundan sonra görev alacak arkadaşlarımızın hepsi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için mücadele ediyor. Kişilerin değil, Fenerbahçe'nin başarısı önemlidir.

Fenerbahçe de şu anda iyi gidiyor. Sezon sonunda şampiyonluğu kişiler değil, Fenerbahçe takımı kucaklayacak. Bunda da en küçüğünden en büyüğüne herkes pay sahibi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:55

İLGİLİ HABERLER