Gündem
  • 2.5.2007 15:14

"24 HAZİRANDA YAPILACAK SEÇİMLERE HAZIRIZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Gelinen bu noktadan sonra yapılması gereken,siyasi ayak oyunlarından ve manevralardan artık vazgeçerek TBMM'yi acilen toplamak ve erken seçimin tarihini belirlemektir'' dedi.


     Bahçeli, partisinin 24 Haziranda yapılacak seçimlere hazır olduğunu ifade etti.
     Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi ile erken seçim sürecine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''demokrasi kültürüne, demokratik uzlaşma geleneğine ve siyasi ahlaka aykırı olarak yapılan zorlama ve dayatmalarla bir çatışma ortamına sürüklenen cumhurbaşkanı seçimi sürecinin Anayasa Mahkemesinden döndüğünü ve AK Parti'nin ısrarla kaçmaya çalıştığı erken seçimin ufukta göründüğünü'' kaydetti.


     Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda gelinen noktayı, ''Türk demokrasisi açısından her yönüyle ibret ve utanç vesilesi'' diye değerlendiren Bahçeli, Türk demokrasisi, parlamento ve siyaset kurumunun bu hayati sınavdan yüz akıyla çıkamadığını savundu. Bahçeli, şunları kaydetti:


     "Seçim sürecinde cumhurbaşkanlığına vekalet konusunda başlatılan tartışmalar yeni bir tahrik ve gerginlik ortamına davetiye çıkaracaktır. AKP yöneticileri artık gerçekleri görmeli ve ideolojik zorlamaların kanayan yarayı kangrene dönüştüreceğini idrak etmelidir.
     Önümüzdeki süreçte Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in erken seçim sonrası oluşacak yeni TBMM tarafından yeni cumhurbaşkanının seçimi sonuçlanıncaya kadar görevlerini sürdürmeleri Anayasamıza uygun tek yol olacaktır.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER