Dünya
  • 10.8.2009 00:08

ÇİN'DE UÇAK KAÇIRILDI MASALI!..

Çin Devlet Haber Ajansı Xinhua daha önce kaçırıldığını duyurduğu uçağın kaçırılmadığını, uçağa bomba ihbarı yapıldığını duyurdu. Uçağın inişiyle de ilgili çelişkili bilgiler veren Xinhua'nın bilinçli olarak yanlış bilgilendirme yapıp yapmadığı tartışılıyor.

Sincan'daki polis yetkililerinin daha önce resmi Xinhua haber ajansına "uçağın kaçırıldığı" bilgisini verdiği, ancak daha sonra uçağın bomba tehdidi nedeniyle Urumçi havaalanına acil iniş yapmak istediği belirtildi.

Sivil havacılık yetkililerinin talimatı üzerine uçağın havaalanına inmesine izin verilmediği kaydedildi.

Olağanüstü bir durum için silahlı polis ve acil müdahale araçları Urumçi havaalanında konuşlandırıldı. Resmi Çin haber ajansı Şinhua, daha önce haberi "Sincan'da uçak kaçırıldı" flaşı ile duyurmuştu.

Uçakla ilgili çelişkili bilgiler

Resmi Çin haber ajansı Şinhua, diplomatik kaynaklara dayanarak uçağın Afganistan'daki Kandahar Uluslararası Havaalanına indiğini duyurdu.

Kandahar havaalanını kontrol eden NATO güçlerinin basın sorumlusu Brian Naranjo ise uçağın alana tedbirli bir şekilde indirildiğini, ancak kaçırılma ya da bombalı tehdit gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Afgan havacılık yetkilileri ve Kandahar havaalanı polisi de, söz konusu uçakta bomba veya herhangi bir tehdit olmadığını yineledi.

Afgan polis kaynakları, uçağın Urumçi'ye iniş izni belgeleri olmadığı için indirilmediğini öne sürdü. Bu arada, Kam Havayolları Başkanı Zamarai Kamgar, bugün ilk kez Kabil-Urumci seferi düzenlediklerini söyledi.

Kamgar, uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle Kandahar'a indiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER