Gündem
  • 29.3.2006 15:01

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ROJ TV AÇIKLAMASI

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin Danimarka'dan yayın yapan Roj TV'nin kapatılması talebiyle ilgili hukuki sürecin sonuçlandırılmasını beklediğini söyledi.
     Tan, ''Roj TV'de teröristlere eylem çağrısı yapılmasına Türkiye'nin tepkisinin ne olacağına'' ilişkin bir soruya karşılık, ''Roj TV yayınlarının PKK'nın terör eylemlerini teşvik ettiğine, cesaretlendirdiğine ve yönlendirdiğine dair delillerin öteden beri, başta Danimarka olmak üzere ilgili ülkelerin yetkili makamlarına iletildiğini'' söyledi.
     Sözcü, ''Roj TV'nin kapatılmasına yönelik talebimizle ilgili hukuki sürecin sonuçlandırılması beklenmektedir'' diye konuştu.
     Diyarbakır'daki olaylar bağlamında Roj TV ile ilgili bir araştırma başlatıldığını belirten Tan, ''Daha önce de olduğu gibi, bu kez de Danimarka makamları nezdinde gereğine tevessül olunacaktır ve konu yakından takip edilmeye devam edilecektir'' dedi. Tan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün sağlık durumuna ve ne zaman göreve başlayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, geçirdiği başarılı ameliyatın ve GATA'daki nekahet döneminin ardından Gül'ün sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER