Gündem
  • 9.7.2010 20:10

ERDOĞAN REFERANDUM GEZİLERİNE 5 AĞUSTOSTA BAŞLIYOR

ANKARA - Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Anayasa değişikliği için 12 Eylül 2010'da referandum yapılacağını anımsatan Çelik, şöyle konuştu:
''Anayasa Mahkemesi'nin tavrıyla kararlarıyla ilgili söylenmesi gereken ne varsa, sözcülerimiz tarafından söylendi. Şu anda Anayasa Mahkemesi'nden çıkan paket referanduma gidiyor. Biz, referanduma gidecek bu paketin Türkiye için çok önemli bir reform olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye, 12 Eylül Anayasası'ndan kısmen de olsa kurtulmak için bir karar verecektir. Karar da söz de artık bundan sonra halkımıza, milletimize aittir. Bugüne kadar, halkımız sağduyusuyla hep isabetli kararlar vermiştir. Bu referandumda da isabetli bir karar vereceğini düşünüyoruz.
Muhalefet çevrelerinde, 'özellikle bu referandumun aynı zamanda iktidar için bir güven oylaması olacağını' söylüyorlar. 'AK Parti'nin oy oranını belirleyeceğini' söyleyenler var. Ama biz bunlara katılmıyoruz. Çünkü bu mesele Anayasa, sadece AK Parti'nin anayasası değildir. Anayasa hükümleri, sadece AK Parti'ye oy veren insanları bağlamıyor. 73 milyon insanla ilgili bir meseledir. Dolayısıyla bu mesele, AK Parti'nin meselesi değil, partiler üstü bir meseledir. Geçmişte AK Parti'ye oy vermemiş olan başka partilere oy vermiş olan birçok vatandaşımızın bu referandum esnasında paketin lehine oy kullanacağını ümit ediyoruz, böyle düşünüyoruz.''
Başbakan Erdoğan başkanlığında ''Dolmabahçe Buluşmaları'' adı altında bir dizi toplantı düzenlendiğini anımsatan Çelik, 18 Temmuzda saat 14.00'te, Başbakanın Dolmabahçe Ofisi'nde yapacakları toplantıya, başkanı kadın olan ve kadınlarla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini davet edeceklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:58

İLGİLİ HABERLER