Spor
  • 27.2.2005 02:25

GALATASARAY ANALİZİ: "SAMSUN'DA HAZİN DEVRİLİŞ..."

Ahmet Çakır'ın Zaman'daki yazısı:

Samsun’da hazin devriliş...

G.Saray’ın pek endişe duymadan geldiği Samsun deplasmanı belki de bir yığın derdin başlangıcı olabilecek kabusa dönüştü.

Oysa Sarı-Kırmızılı takım oyuna iyi başlamış ve maçı kazanmakta pek zorlanmayacağını gösteren hareketlerle taraftarlarını rahatlatmıştı. Ancak bu gösteri çok kısa sürdü ve 10. dakikadan sonra G.Saray inanılmaz biçimde oyundan düşmeye başladı. Bunda orta alanda Volkan ve Hasan’ın maç eksiği yüzünden yetersiz futbolları, Conceiçao’nun bu kez top kazanmayı da beceremeyişi etkendi. Pek beğenilmeyen Ayhan ve Ergün’ün cezaları nedeniyle takımdan düşmeleri Cim Bom’a çok pahalıya mal oldu. Buna bir de sezon başından bu yana savunmada takımı taşıyan Tomas-Song ikilisinin sezonun en kötü futbolunu oynaması eklenince G.Saray düpedüz çuvalladı. Kanatlarda Cihan ve Orhan Ak da bu felaket tablosunu tamamlamak için birbirleriyle yarışır gibiydi.

İlk yarının son dakikası içinde Kenan’ın Hakan Şükür’e yaptığı penaltıyı hakem Oktay Demiray’ın görmezden gelişi maçın kader anlarından biriydi. Çünkü Rize deplasmanında tamamen benzer bir durumda G.Saray’ın bulduğu gol rakibi çökertmeye yetmişti. Yine de Sarı-Kırmızılı takımın böylesi mazeretlere sığınmadan maçı kazanabilecek beceriyi gösterebilmesi gerekirdi.

Yine de evsahibi Samsunspor’un Cim Bom’u pek ısırabilecek gücü yok gibi görünüyordu. Ancak o noktada da Sarı-Kırmızılı takım rakibine yardımcı oldu. İkinci yarının başında yedikleri iki komik gol düpedüz çökertici nitelikteydi. Ancak maça başka açıdan da bakmak mümkündü. O da Sarı-Kırmızılı takımın neredeyse rekor düzeyde gol pozisyonu bulmasıydı. Bunlardan birinde Hasan’ın vuruşunun üst direkten dönmesi şanssızlık, ötekiler düpedüz beceriksizlikti.

Aslında Samsun deplasmanı Hagi ve G.Saray için sadece ilginç değil, dramatik boyutları da taşıyordu. Çünkü Rumen hoca geçen yıl G.Saray kariyerine Samsunspor yenilgisiyle başlamış, Hakan Şükür de futbol hayatının ilk ve tek kırmızı kartını burada görmüştü. Hazır sırası gelmişken o kartı yok yere gösteren hakem Bülent Uzun’un şimdi nerede olduğunu kısa bir hatırlatalım.

Sarı-Kırmızılı takım iki gol yedikten sonra Hagi bütün silahlarını kullanmaya başladı. Bunun sonucunda da Hakan’ın penaltı golüyle Galatasaray son bölümde çıkmayan candaki umudu taşımış oldu. Ancak bu bölümde Sarı-Kırmızılı takımın tamamen oyun disiplininden kopup anlamsız şişirmelerle rakip kaleye gitmeye çalışması gol atılabilecek değil, tam tersine yenilecek bir ortam oluşturdu. Ancak Samsunspor’un bu kadarında gözü yoktu. Aslına bakarsanız Cim Bom, beş gollü kazandığı G.Antepspor maçından daha fazla gol pozisyonu yakaladı bu karşılaşmada. Ancak bunları değerlendirme becerisi gösteremezken sezonun en komik iki golüyle yıkıldı. Üstelik, “Artık bu takım yenilmez” denildiği bir ortamda G.Saray hazin biçimde devrildi. Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı düşünüldüğünde Cim Bom için berbat bir durum doğmuş oldu.

Karşılaşmanın hakemi Oktay Demiray, acemice yönetimiyle oyunu etkiledi. Bu yüzden de hafta boyunca hedef adam olabilir. Ama bunun G.Saray’a bir faydası olmaz.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER