Gündem
  • 14.10.2024 00:07

İsrail Ordusu : Askeri üste onlarca asker öldü 67'si yaralandı

İsrail resmi kaynaklarına göre; Binyamina'da İHA saldırısında en az 67 kişi yaralandı, 4'ünün durumu kritik.. 
İsrail hükümeti ölü sayısının açıklanmasına ve ölenlerin isimlerinin bildirilmesine yayın yasağı getirdi. İlk gelen bilgiler 15 askerin öldüğü şeklindeydi.
Çok sayıda ağır yaralı olduğu düşünüldüğünde ölü sayısının daha artması bekleniyor.. 

Lübnan'dan Hizbullah'a ait İHA'ların fırlatılmasının ardından 5 kişinin daha durumu ciddi, çok sayıda kişinin durumu ise orta düzeyde; 'Siren uyarısı olmadan çılgın bir patlama oldu'; İlk incelemede, İHA'nın İsrail Hava Kuvvetleri birlikleri tarafından takip edildiği ancak patlamadan önce bir noktada kaybolduğu tespit edildi ..

İSRAİL ORDUSU RAKAM VERMEDEN ONLARCA ÖLÜ OLDUĞUNU BELİRTTİ
İsrail'in kuzeyindeki Binyamin bölgesinde düzenlenen insansız hava aracı saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti; bu, 7 Ekim katliamından bu yana tek bir saldırıda en fazla can kaybının yaşandığı saldırı oldu.

Afula'daki Emek Tıp Merkezi toplu can kaybı olayı ilan etti. Yaralıların bir kısmı helikopterle Tel Hashomer'deki Sheba Hastanesi'ne ve Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne tahliye edildi ve diğerleri de Hadera'daki Hillel Yaffe Hastanesi'ne ve Afula'daki Emek Hastanesi'ne tahliye edildi.

Hizbullah iki İHA fırlattı. Hava savunma sistemleri, Akka ve Nehariye de dahil olmak üzere Batı Celile'deki alarmların ardından bunlardan birini durdurdu. Ancak iki İHA'dan biri İsrail'in derinliklerine nüfuz etti ve patlama Binyamins bölgesinde alarm tetiklenmeden gerçekleşti.

Bir görgü tanığı, "Hiçbir uyarı olmadan çılgın bir patlama yaşandı" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin drone saldırısına ilişkin ilk soruşturması, iki drone'un deniz yoluyla Lübnan'dan İsrail hava sahasına sızdığını ortaya çıkardı; bunlardan ilki engellendi. İkincisi İsrail Hava Kuvvetleri birimleri tarafından takip edildi ancak patlamadan önce bir noktada kayboldu. Ordu şimdi bunun nedenini ve bölgede alarmların çalmamasının nedenini araştırıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) açıklamasına göre, bir saatten kısa bir süre sonra İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan'ın kuzey deniz sahasından fırlatılan bir İHA'yı düşürdü.

Hizbullah, Ramot Menaşe bölgesinde meydana gelen toplu can kaybının yaşandığı saldırının sorumluluğunu üstlendi ve bunun İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Lübnan ve özellikle Beyrut'taki saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 00:44

İLGİLİ HABERLER