Gündem
  • 12.10.2007 14:26

KESİCİ: TERÖRÜN TEK SORUMLUSU HÜKÜMET

Terörün tek sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren Kesici, “Türkiye sahipsiz bir ülkedir'' dedi.

Bayram tatilini geçirmek için memleketi Sivas’a alesinin yanına gelen CHP İstanbul Milletvekli İlhan Kesici hükümetin politikalarını eleştirdi. Terör konusunda tek sorumlunun hükümet olduğunu söyleyen Kesici, Amerika ABD Temsilciler Kurulu Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen Sözde Ermeni Soykırımı tasarısına da değindi.

Son şehit olaylarından sonra Türkiye’nin ayağa kalktığını anlatan İlhan Kesici şunları söyledi:  “Bu bayramı sıkıntılı hale getiren son birkaç gün içinde verdiğimiz şehitlerdir. Bu olay Türkiye’nin her tarafını kanatmıştır. Terör olayları Türkiye’nin mühim olaylarından birisidir. Yeni bir iş değildir. Bunu sadece bir terörist olay olarak görmek doğru değildir. İşin dış politikayla, ekonomiyle, askeriye ile emniyet güçleri ile olan hususları vardır. Türkiye bu tür şehit hadiselerinden sonra birden ayağa kalkıyor ve sonra yerine oturmuş oluyor. Bu olay Türkiye’nin canını da sıkıyor, moralini de bozuyor. Ama meseleler ne kadar büyük olursa olsun, Türkiye’yi yönetenlerin birinci işi ülkenin güvenliğini sağlamalarıdır. Bu son seçim çalışmalanrında ana temalardan bir tanesi terör, bunların yuvalandığı unsurlardı. Ama yeteri kadar algılanmadı. Ama bu olay Türkiye’nin çok ciddiye alması gereken bir hadisedir. Türkiye, Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri, komşuları ve Irak’la olan ilişkilerini bir bütün olarak ele almalıdır. Bu olayın bir tane sahibi olmalıdır. Kahrolsun PKK diyoruz. Ama ülkelerde olup biten olayların bir tane sorumlusu vardır. O da hükümetlerdir. Türkiye sahipsiz bir memleket konumundadır.''

“MEMLEKET SAHİPSİZ''

ABD’de kabul edilen Sözde Ermeni Soykurumu tasarısına da değinen Kesici, Ermenilerin yüz yıla yakın zamandır bu iddialar ile Türkiye’yi zora sokmaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Son 10 yıla kadar dünyada böyle bir şey yoktu. Son bir kaç yıl itibariylede Amerikan Kongresi olarak canımızı sıkan bir haldir. Türkiye’ye hak etmediği taarruzlarda bulunulmaktadır. Bunu da ben sahipsiz memleket olmaya bağlıyorum. Biz soğuk savaş döneminde batı dünyasının devlet adamlarına kendi meselelerimizi iyi anlatığımızda, onlar da meseleyi anladıklarında Türkiye’nin haklarına her hengi bir tecavüz olumuyordu. Ama 21’inci yüzyılda hükümet başkanlarından daha fazla öne çıkan parlementolarda olmaya başladı.''

“HÜKÜMET LOBİCİLİĞE ÖNEM VERMELİ''

Lobi çalışmalarının çok düzgün ve etkili yürütülmesi gerektiğini vurngulayan İlhan Kesici sözlerini şöyle tamamladı:
“Birinci Dünya savaşında Türkiye’nin Ermeni meselesi ile ilgili çok sayıda divan kuruldu. Bunlardan bir tanesi 1919 da kurulun Mustafa Divanı'dır. O mahkemelerde bir tane Türkiye’yi ya da Osmanlı Devletini suçlayacak suç unsuru bulunmamıştır. Bu yüzyılda da insanların kendi haklılıklarını öne çıkarmak için büyük çaba sarfetmeleri gerekmektedir. Ama Türkiye hükümet olarak yapmıyor. Biz babalarımız ve dedelerimizden dolayı ciddi bir tahkire uğramadık. Bizden sonra çocuklarımız böyle bir lekeyle yaşamamalıdır. Böyle bir lekeyi biz onlara miras olarak bırakmış olursak çok ayıp etmiş oluruz. Şimdi milli ve manevi değerlere çok önem veren bir hükümetimiz var. Bu arkadaşlarımız bazı şeyleri Türkiye’nin içerisine söylemek yerine, bütün dünya nezdinde bir dış politika atağı yapmaları gerekir. Ama ben bunu görmüyorum.

(aa)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER