Spor
  • 10.2.2009 12:12

MHK BAŞKANI LİNCOLN'ÜN ATILMA POZİSYONUNA NE DEDİ?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, düzenlediği basın toplantısında Galatasaray-Kayserispor maçında yaşanan tartışmalara ve diğer konulara açıklık getirdi.


Galatasaraylı oyuncu Cassio Lincoln'ün gördüğü ikinci sarı kartın doğru olduğunu belirten Sarvan, Galatasaray Kulübü'nün yaptığı yazılı açıklama içinse, "Bazı kulüpler bildiriler yayınladılar. Bu ilk defa yaşadığımız birşey değil. Takım kötüye gittiği zaman, kendi taraftarlarına bir mesaj verme ihtiyacı ve hakemleri etkilemek amacıyla bu açıklamalar yapılıyor." yorumunda bulundu.

Oğuz Sarvan'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE

- Hakemlerde gördüğümüz en önemli sorun kart sayısının fazlalığıydı. Bu sayıyı azaltmalarını istedik. Bu konuda tam olarak bir başarı sağlayamadığımı gördük.

- Kart isteyene kart konusu; UEFA'dan bir DVD ve kitapçık geldi. Bunda ne zaman kart gösterileceği belliydi. Avrupa'daki hakemler bunu uygulamıyorsda bu onların sorunu. Biz bunu sezon sonuna kadar uygulayacağız.

LİNCOLN'ÜN GÖRDÜĞÜ KART

- Lincoln'ün pozisyonunda ise; Lincoln'ün bu pozisyonda, rakibinin önünü açması için 10 saniye kadar süre var ve Lincoln bu 9.15'lik alanı terk etmiyor ve serbest vuruşun kullanılacağı alana hareketleniyor.

Dolayısıyla hakem Selçuk Dereli'nin verdiği ikinci sarı kart doğrudur...

SİVASSPOR - GALATASARAY MAÇI

- Pek çok şey hakemin algılamasına bağlıdır. Birşeyin kural hatası olabilmesi için çok net ve açık olması gerekir. Sivasspor-Galatasaray maçında verdiğimiz karar şuydu; hakem dışardaki olayı içerde alıgılamıştır ve bu da kural hatası değildir.

GALATASARAY'IN BİLDİRİSİ

- Bazı kulüpler bildiriler yayınladılar. Bu ilk defa yaşadığımız birşey değil. Takım kötüye gittiği zaman, kendi taraftarlarına bir mesaj verme ihtiyacı ve hakemleri etkilemek amacıyla bu açıklamalar yapılıyor.

Bu hakemden çok, o beyanatı veren kulübün futbolcusunu etkiliyor. Ben senin maçına çıkacak hakeme güvenmiyorum diyorsun. Sen diyorsun ki bir insana, karşındaki adam her türlü pisliği yapabilir ama sen futbolcu olarak normal davran... Bu mümkün olabilir mi? Bundan dolayı hem oyuncular hem de hakemler hata yapabiliyor.

- Yapılan bu açıklamalar bizi çok fazla etkilemiyor. Bizi üzen aşırıya giden ve haksız iddialar...

- Bizim elimizdeki kadro bu ve arkadan gelen birileri şu an için yok. Bu lig bu hakemlerle bitecek...

- İlk yarıda hakemlerimizin yüzde 85'i iyi maç yönetttiler, yüzde 10'u iyi maç yönetmiş ama hatalı bir karar vermiş (Penaltı vs.), yüzde 5'i de gerçekten kötü maç yönetmiş.

İSTANBUL BELEDİYE - FENERBAHÇE MAÇI (CÜNEYT ÇAKIR)

- Cineyt Çakır'ın hataları var. Gözlemci raporları da var. Gereği de yapılacak.

- Bir hakeme maç başı 1600 TL değil, 50 bin TL de verseniz bu hatalar olacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:19

İLGİLİ HABERLER