Dünya
  • 1.12.2012 21:38

Otoyoldan çıkan aparmanı başına yıktılar

İstediği kamulaştırma bedelini alamayan Luo Baogen ve eşinin direnişi çok uzun sürmedi.Olayın uluslararası medyaya haber olması üzerine Çinliler adamı gidip zorla ikna etti.
Çin’in Şeciyang eyaletinin Venling şehrinde bulunan bu ev kapitalizme karşı direnişin sembolü olmuştu. Ancak evde yaşayan yaşlı çift en sonunda pes etmek ve evlerinin yıkılmasını kabul etmek zorunda kaldı. 

Luo Baogen ve eşi bölgeye yapılacak otobanın geçeceği yol üzerinde bulunan evlerinin istimlak edilmesine izin vermeyince yol binanın etrafından dolaşmıştı. Çift kendilerine ödenecek istimlak tazminatının çok düşük olması ve başka bir yere yeni bir ev inşa etmek için gerekecek masrafları karşılamaması nedeniyle feragatnameyi imzalamayı reddettiklerini söylemişti. Bir anda bütün dünya basınının ilgisini toplayan Luo çiftinin evi yıkılırken de büyük ilgi topladı. Kalabalık bir seyirci topluluğunun önünde buldozerler ve inşaat işçileri zaten yarısı yıkık durumdaki binayı yerle bir etti. 
Çin'de bu ilk örnek değil.Buna benzer çok sayıda komik olaylar var.Özellikle son dönemde Çinde inanılmaz hızlı ve farklı binalar dikiliyor.
İşte yıkılan o apartman ve Çin işi binalar..

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER