Dünya
  • 28.9.2004 01:20

ABD'DE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN EN SON KAMUOYU ARAŞTIRMASI NE GÖSTERİYOR?

ABD'de başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala yapılan son kamuoyu araştırması, Başkan George W. Bush'un, Demokrat rakibi Massachusetts Senatörü John Kerry'nin 8 puan önünde olduğunu gösterdi.
Seçimlere 5 hafta kala USA Today/CNN/Gallup tarafından gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasına göre Bush, oyların yüzde 52'sini alırken, rakibi John Kerry'nin oyu yüzde 44'te kalıyor. Araştırmada, Bush'un rakibine üstünlük sağladığı alanlardaki desteğini de giderek güçlendirdiği görüldü. Bush, terörle mücadele konusunda rakibinin 27 puan önünde yer alırken, Demokrat adayın sert eleştirilerine karşın halkın yüzde 52'si, Bush'un Irak politikası lehinde görüş bildirdi.
Öte yandan son kamuoyu araştırması, Bush'un oy oranında son haftalar zarfında azalma olduğunu ortaya koydu. Yaklaşık 2 hafta önce yapılan bir ankette Bush'un oy oranı yüzde 55, Kerry'ninki ise yüzde 42 olarak belirlenmişti. Uzmanlar, Kerry'nin son haftalarda daha sert bir seçim kampanyası izlemesinin Bush'a verilen desteğin azalmasında etkili olduğunu belirttiler.
Ülke genelinde bin 6 yetişkinle görüşülerek gerçekleştirilen anketin yüzde 3'lük hata payı bulunduğu kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER