Dünya
  • 17.6.2004 00:27

AMERİKALI EMEKLİ GENERALLER BUSH'A MUHTIRA VERDİ!..

WASHINGTON - ABD'de 27 üst düzey eski diplomat ve emekli generalden oluşan grup, Başkan George W. Bush'un Irak ve diğer uluslararası politikalarını ''felaket'' olarak nitelendirerek, Amerikan halkından 2 Kasım başkanlık seçiminde Bush'u devirmesini istedi.
     Kendisini ''Değişim İsteyen Diplomatlar ve Askeri Komutanlar'' olarak adlandıran grup, günlerdir beklenen Bush karşıtı açıklamasını, Washington'da düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.
     Açıklamayı grup adına okuyan istihbarattan sorumlu eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Phyllis Oakley, ''ABD, ideolojik yaklaşımından ve dünya gerçeklerine duyarsızlığından dolayı körleşmiş bir yönetim altında eziliyor. Ulusal güvenliğimiz bu politikalar yüzünden büyük ölçüde zayıfladı. Tarihte hiçbir dönemde ABD, uluslararası alanda bu kadar yalnız kalmadı, güvensizlikle ve korkuyla karşılaşmadı'' dedi.
     Açıklamada, ''Bush yönetimi, yeni dönemin gerçeklerini anlamadığını ve dünya liderliğinin gerektirdiği sorumlulukları içerik ve üslup olarak üstlenemediğini gösterdi. Artık değişim zamanı geldi'' denilerek, başkanlık seçiminde Bush'un yeniden seçilmemesi çağrısında bulunuldu.
     Beyaz Saray yetkilileri açıklamayı, Demokrat aday Kerry'nin ''manevrası'' olarak nitelendirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:24

İLGİLİ HABERLER