Gündem
  • 16.10.2007 08:38

CHP'DE HER YERDE KULİS VAR

Önceki kurultaylardan ders çıkaran muhalifler, CHP Genel Merkez yönetimi karşısında birliktelik sağlanmadan başarı şansının yakalanamayacağı düşüncesiyle tek aday çıkarma arayışını sürdürüyor.
      Samsun Milletvekili Haluk Koç, İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'ın önderliğinde yürüyen muhalif hareket, gittikleri yerlerde CHP örgütüyle temasa geçerek düşüncelerini alıyor.
     
      Koç perşembe günü açıklıyor
      Koç'un, perşembe günü kameralar karşısına geçerek adaylığını açıklaması bekleniyor.
      ANKA'nın haberine göre ise Koç’un adaylığını açıklamasının ardından gündeme gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendisine destek vereceği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Sarıgül’e yakın kaynaklar Bilgehan, Koç ve Oyan’a herhangi bir destek verilmesinin söz konusu olmadığını, Sarıgül’ün örgütlenme çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti. Ancak ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedildiği için Sarıgül'ün kurultayda aday olamayacağı ifade ediliyor.
     
      Biz anlaştıracağız arkadaşları
      Bu arada adayların kendi aralarında anlaşamamaları durumunda, itiraz edilmeyecek bir kişinin gündeme gelmesi şeklinde yorumlanan "abi" formülü için ismi geçen ve Bilgehan ile birlikte hareket eden Abdülkadir Ateş de, "Benim açımdan böyle bir şey yok. Benim bütün uğraşım ismi geçen arkadaşlar arasında bir mutabakat sağlayıp, genel merkezin çıkaracağı isme karşı tek adayla kurultaya gidilmesini sağlamak. Sonuna kadar bunun için uğraş vereceğim. Böyle bir şeyin gündeme geleceğini sanmıyorum. Biz anlaştıracağz arkadaşları. Kurultayda şansı en yüksek, yerel seçimde en çok oy getirecek adayı tespit etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
      CHP lideri Deniz Baykal, geçen cuma özel uçakla Batman'a giderken bir soru üzerine, parti içi muhalefete yönelik, "Hepsi çok değerli arkadaşlar'' demişti. Baykal, bu gruba yönelik kullandığı "ihtiras" ve "tatminsizlik" ifadesinin ağır olduğu yorumu için ise, "Normaldir, siyasette ihtiras olur. Yok mu diyecekler" diye konuşmuştu.

 

(MİLLİYET)

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER