Dünya
  • 30.10.2023 20:00

HAMAS kadın askeri serbest bıraktı

Gazze'de HAMAS tarafından kaçırılan asker serbest bırakıldı
Hamas'ın 7 Ekim saldırısında IDF güçleri tarafından kaçırılan Er Or Megidish'in sağlık durumu iyi ve ailesine yeniden kavuştu;İsrail Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik bir saldırı düzenleyen İsrail güçlerinin, 7 Ekim'deki Hamas tarafından rehin alınan bir İsrail Silahlı Kuvvetleri mensubunu serbest bıraktığını duyurdu.

Şin Bet, Gazze sınırında gözcülük yapan Megidiş'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve ailesine kavuştuğunu söyledi.

"Ori Megidish kara operasyonları sırasında serbest bırakıldı. PVT Megidish, 7 Ekim'de Hamas terör örgütü tarafından kaçırıldı. Askerin sağlık kontrolü yapıldı, durumu iyi ve ailesiyle görüştü. IDF ve ISA gereken her şeyi yapmaya devam edecek. Rehineleri serbest bırakmak için" dedi IDF bir açıklamada.
Daha önce Hamas Pazartesi günü Gazze Şeridi'nde esir tutulan üç rehineyi gösteren ve içlerinden birinin Başbakan Binyamin Netanyahu'yu eleştirdiği bir video yayınlamıştı.

Kabine toplantısının başında konuşan Netanyahu, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik çabaların kara manevrası sırasında bile devam ettiğini, bunun İsrail'in kaçırmayacağı, onların serbest bırakılmasına yönelik fırsatlar sunabileceğini söyledi.
"Bu savaş zaman alacak, engellerle ve can kayıplarıyla gölgelenecek ama aynı zamanda sürprizler de olacak ve bittiğinde size tek bir şeyin sözünü veriyorum: Hamas yenilecek ve Gazze eskisi gibi olmayacak. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Zamanımız olduğundan emin olmak için uluslararası destek almalıyız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2023 20:05

İLGİLİ HABERLER