Sağlık
  • 22.5.2006 15:35

İŞTE SUSUZLUĞU GİDEREN BİTKİLER

ABDULLAH COŞKUN
ADANA - Yaz aylarına girilirken susuzluğu gideren ve harareti azaltan şifalı bitki satışlarının arttığı bildirildi.
Aktar Yusuf Çetin, sıcak havadan korunmak için klima ve vantilatör gibi yapay soğutucuların yanı sıra şifalı bitkilerin de önemli bir yeri bulunduğunu belirtti. Özellikle yazın güneşin altında çalışanların günlük su ihtiyaçlarını yeterli oranda karşılamaları gerektiğini söyleyen Çetin, sıcakların başlamasıyla birlikte susuzluğu gideren ve harareti azaltan bitki satışlarına olan rağbetin arttığını dile getirdi. Çetin, "Sıcaklar nedeniyle meydana gelen harareti ve susuzluğu azaltmak, vücudun su ihtiyacını karşılamak için kullanılan semizotu, adaçayı, kekik gibi bitkilerin satışlarında artış oldu" dedi.
Bitkilerin suyla kaynatılarak kullanılması halinde susuzluğun azaltılabileceğini belirten Çetin, Mısır ve Hindistan'dan getirilen demirhindi meyvesinin şurubunun da susuzluğu önlediğini söyledi.
Aşırı sıcaklarda kolay bulunan domatesin susuzluğu en iyi gideren tek sebze olduğunu kaydeden Çetin, "Sıcaklarda domates suyu içebilirsiniz. Domates susuzluğu en iyi gideren sebzedir. Yaz günlerinde tuz, karabiber, limon suyu domates suyuyla karıştırılıp içilmeli" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER