Dünya
  • 28.9.2004 03:23

SİLAH TÜCCARI PATRON NEDENİYLE GAZETE ÇALIŞANLARI DİKEN ÜSTÜNDE!..

1826 yılından beri yayınlanan sağ eğilimli ünlü Fransız gazetesi Le Figaro, aynı zamanda silah tüccarı olan sahibi Serge Dassault'nun kamuoyunda yarattığı tepki nedeniyle zor günler yaşıyor.

Irak'ta görevli olan muhabiri Georges Malbrunot'nun esir alınmasının çalışanlara şok etkisi yaratmasının ardından, son iki aya ilişkin satış rakamlarının da gazeteyi finansal açıdan zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

Geçen ilkbaharda, Serge Dassault tarafından 1,8 milyar dolara satın alınan Le Figaro'nun yeni sahibiyle ilgili spekülasyonların önünün alınamadığı ifade edilirken, gazete çalışanlarının sürekli diken üstünde olduğu dile getiriliyor. Le Figaro'nun yeni sahibi nedeniyle imajını zedelediği ve 350 bin olan tirajının ciddi oranlarda düştüğü belirtiliyor.

Dassault siyasi konularda benimsediği saldırgan stratejileri nedeniyle de Fransız kamuoyunda tepki çeken bir isim. Dassault'nun yayınlanacak makalelelerin içeriğine ağır sansür uyguladığı iddia edilirken, gazetenin baş editörü iddiaları yalanlayarak, "Dassault siyasete meraklı, haftada bir konuşup yorumlarımızı paylaşıyoruz, ama bana hiçbirzaman ne yazacağımı ya da yazmayacağımı söylemedi" diye konuştu. Öte yandan Le Figaro'nun zor zamanlar geçiren tek Fransız gazetesi olmadığı vurgulanırken, Le Monde, Liberation gibi diğer prestijli gazetelerin de satışlarında önemli düşüşler kaydedildiğine işaret ediliyor.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER