Dünya
  • 1.5.2004 01:12

ABD BAŞKANI GEORGE W. BUSH, MAHKUMKARA KÖTÜ DAVRANILMASINDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU SÖYLEDİ

WASHINGTON  - ABD Başkanı George W. Bush, ABD askerlerinin Iraklı mahkumlara kötü davranmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ve ordunun sorumluları cezalandıracağını söyledi.


Bush, Kanada Başbakanı Paul Martin ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu mahkumların gördüğü muameleden duyulan derin üzüntüyü paylaşıyorum. Olanlar Amerikan halkının doğasını yansıtmıyor. Bir soruşturma olacak ve bunun icabına bakılacak" dedi.


Bu arada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan da yayınlanan fotoğraflarda Iraklı mahkumların kötü muameleye maruz kaldığının görüldüğünü ve bundan üzüntü duyduğunu açıkladı.


Annan'ın sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Genel Sekreter, her yerde ve her koşulda mahkumlara kötü muamele yapılmasına şiddetle karşıdır. Tüm tutukluların insan haklarına uygun olarak muamele görmesi gerektiğini yinelemektedir" dedi.


Bir ABD televizyonunda yayınlanan fotoğraflarda, ABD askerlerinin çıplak Iraklı mahkumlarla poz verdiği ve mahkumların kötü muameleye maruz bırakıldıkları görülmüştü.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER