Gündem
  • 3.5.2007 12:42

ANAVATAN PARTİSİ'NDE DE İSTİFALAR SÜRÜYOR

YASİN BAKIRELLİ
KÜTAHYA  - Anavatan Partisi Tavşanlı İlçe Başkanı Mustafa Kesekler, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrına tepki göstererek partisinden istifa ettiğini bildirdi.


Anavatan Partisi'nin Meclis'e gitmeyerek antidemokratik bir tavır içine girdiğine dikkati çeken Kesekler, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görüşümüzü genel merkeze sunmuştuk. Kendilerine AK Parti'nin adayı Abdullah Gül'e destek vermeseler bile Meclis'e gidip kendilerine oy veren seçmenlerini temsil etmelerini talep etmiştik. Meclis'e gitmeyerek Anavatan Partisi de CHP'nin tavrına bir anlamda destek olmuştur" dedi.


Anavatan Partisi'nin cumhurbaşkanlığı oturumunda Meclis'e girmeyerek sanki Cumhuriyet Halk Partisi ile işbirliği yapmış görüntüsü verdiğini ve bundan dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Kesekler, "Anavatan Partisi Genel Başkanı ve milletvekilleri, oy vermeseler bile o gün o oturumda bulunmalıydı. Fakat benim de sizlerle ay anda gördüğüm televizyondaki durum farklıydı. Bu da benim siyasi açıdan fikirlerime ters gelen bir hareketti. Bu şekilde davranılması bana Anavatan Partisi'nin Özal misyonundan koptuğunu gösterdi. Bu şartlarda ben de genel merkezi Tavşanlı'da bu şekilde temsil etmek istemedim. Bundan dolayı bu istifa kararımı aldım" diye konuştu.


Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkede gerginlik meydana getirdiğini ve bir an önce bu gerginliğinin sona ermesi temennisi içerisinde olduğunu ifade eden Kesekler, "İnşallah ülke genelindeki politikalar Türkiye'yi daha kötü duruma götürmez. Ülkemizde demokratik işleyiş daha iyi olur. Toplumdaki gerginlik bir an önce ortadan kalkar" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Kesekler, görev yaptığı süre içerisinde beraber çalıştığı ekip arkadaşlarına teşekkür ederek şunları söyledi:


"18 yaşından beri Anavatan Partisi'nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Aşağı yukarı 18 senedir partinin gençlik kollarında olsun, yönetim kurulunda olsun, ilçe başkanlığında olsun, hatta son 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olarak görev içerisinde bulundum. Bugüne kadar Anavatan Partisi'nde hizmet ederken benimle birlikte çalışanlara, bana emeği geçenlere ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:33

İLGİLİ HABERLER