Dünya
  • 9.9.2008 04:08

CUMHURİYETÇİ PALİN'E PROGRAM BOYKOTU!..

Oprah, Sarah Palin'i programına çıkartmayı reddetti. Obama taraftarı olan Winfrey'in programının popülaritesinden Palin’in yararlanmasını istemediği yorumları yapılıyor. ABD medyasının tartışılmaz yıldızı talkshowcu Oprah Winfrey, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in programına çıkartmayı reddetti.

ABD’de magazin basının günlerdir peşinden koştuğu, sebep olduğu skandalla gündemdeki yerini koruyan Palin'in, Winfrey tarafından kabul edilmemesinin nedeni olarak dürüstlük kuralları gösteriliyor. Obama taraftarı olan ve kampanyasına büyük parasal destek sağlayan ünlü talk-showcunun, Palin'in kişililiği ve siyasal tercihleri ile değil prensip olarak şu an bu programı yapmanın dürüstçe olmayacağını ifade ettiği belirtiliyor.

“AKLANMAYA HAYIR”

Winfrey'in, Palin'i reddetmesinin nedeni olarak siyasi dürüstlük gösterilse de Demokratlar'ın Palin'e tepkili olduğu biliniyor. Palin, ABD kamuoyu tarafından Cumhuriyetçi partili biri olarak savunduğu toplumsal değerlere uymayan bir siyasetçi olarak eleştiriliyordu. Oprah Winfrey’in aynı zamanda programının popülaritesinden Palin'i yararlandırmayı düşünmediği de konuşuluyor.

McCAIN’E PALiN RÜZGARI

ABD'de yapılan son anketlere göre, Cumhuriyetçi McCain, Demokrat Partili rakibi Barack Obama'nın önüne geçti. Bu gelişmede, Palin'in, Cumhuriyetçi Parti kongresinde çok başarılı bir performans göstermesi önemli bir etken olarak gösterildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER