Spor
  • 22.2.2008 03:19

GALATASARAY'I KALLİ YAKTI!..

Konya’da ağır zeminde lig mücadelesi veren yorgun takımı hiç değiştirmeden B.Leverkusen’e karşı sahaya süren Kalli ateşle oynadı. Öyle ki bu ateş Cim-Bom’un Avrupa ümitlerini 11 dakikada kül etti. Ardından da tarihe geçecek bir mağlubiyet geldi..Saray, Ali Sami Yen'de müthiş bir baskı kurduğu ancak 0-0 berabere kaldığı Leverkusen'e Almanya'da teslim oldu. Sakat ve yorgunluğa Kalli'nin yanlış oyuncu tercihleri eklenince kalesinde 11 dakikada 3 gol gördü. 11'de Barbarez kafayla ağları sarstı: 1-0. 13'te Schneider'in pasında Kiesling, Orkun'u da geçip golü yaptı: 2-0. 22'de Barnetta'nın pasına Barbarez yerden gelişine vurdu: 3-0.

TEK GOL BARUSSO’DAN

55'te Schneider'in vuruşunda Orkun topu elinden kaçırdı. İyi takip eden Haggui affetmedi: 4-0. 60'da Servet ceza sahasında Kiessling'i düşürdü. Penaltıyı kullanan Schneider skoru 5-0'a getirdi. 86’da kazanılan penaltıyı Barusso gole çevirdi: 5-1. Leverkusen farklı galibiyetle turlarken rakibi Zürih'i eleyen Hamburg oldu.

YERLİ ASLAN PARAMPARÇA

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Leverkusen’e karşı tamamı Türk oyunculardan kurulu bir kadro ile çıkan Galatasara, fark yedi. Sakatlıklar ve Kalli’nin oynatmaması nedeniyle Alman ekibi karşısına yine yerli isimlerle çıkan Sarı-Kırmızılılar, 22 dakika dolmadan rakibine teslim oldu. Ali Sami Yen’deki maçın aksine bu kez sahada hiçbir varlık gösteremeyen Cim Bom’da Brezilyalı star Lincoln, Song ve yeni transfer Barusso kulübede oturdu.

İLK KAYIBI VERDİLER

F.Bahçe ile oynanan kupa maçında ve ligde yerli kadro ile hiç kayıp vermeyen ve rakiplerine gol yağdıran Galatasaray, Konya maçının da yorgunluğunu hissettiği maçta silik bir futbol sergiledi. Yerli Aslan ilk yenilgisini alırken, tur bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

ASLANLAR KULÜBEDE

Cim-Bom’un teknik patronu Feldkamp dün yine kendine has kararlarıyla tepki topladı. Konya’dan yorgun dönen oyuncularını hiç değiştirmeden sahaya süren Alman hoca, trilyonluk yıldızları ise kulübeye mahkum etti. Ara transferde alınmasına onay verdiği Barusso’yu oynatmayan Kalli, Kamerun Milli Takımı’ndan geç döndüğü için cezalandırdığı Song’a da ilk onbirde şans vermedi.

Uğur’un yokluğunda Barış’a savunmanın sağında görev veren Alman hoca ilk yarıda yenilen 3 golden sonra daha önce sildiği Sabri’yi oyuna kurtarıcı olarak aldı. Feldkamp, Beşiktaş maçından beri tavır aldığı ve her fırsatta kesmeye çalıştığı Lincoln’ü de dün yine kulübede oturttu. Alman hoca başı sıkışınca ikinci yarıda Brezilyalı yıldızı sahaya sürdü. Kalli’nin gazabına uğrayan bir diğer yıldız da Nonda oldu.

BÜYÜK REZALET

Avrupa’daki en başarılı temsilcilerimizden olan G.Saray’ın şanlı tarihine dünkü maç bir kara leke olarak geçti. 2000 yılında UEFA ve Süper Kupa’yı alarak Avrupa’nın en büyüğü olan, Dünya Kulüpler sıralamasında ilk sıraya kadar çıkan Cim-Bom, dün taraftarlarını kahretti.

Bayer Münih’e karşı tarihinde en ağır yenilgilerinden birini alan ve 6-0 mağlup olan Sarı-Kırmızılılar dün de bir başka Alman ekibi karşısında hezimete uğradı. Bayer Leverkusen’den fark yiyen Sarı-Kırmızılılar bu beklenmedik skorla camiayı şok etti.

Cim-Bom, 1999’daki Chelsea’ya karşı alınan 5-0’lık yenilgiden sonra bir başka hüsaran daha yaşadı. Karşılaşma sonrası G.Saray camiasının ileri gelenleri skoru “Rezalet olarak” değerlendirirken, Feldkamp ve yönetimi sorumlu tuttular. Konya maçını ertelemeyen Futbol Federasyonu’na da tepkiler vardı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:44

İLGİLİ HABERLER