Dünya
  • 24.12.2006 10:33

İRAN'DAN BÜYÜK REST: NÜKLEER PROGRAM KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK!..

TAHRAN - İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı ve nükleer faaliyetleri durdurma çağrısına rağmen, nükleer programa, geçmişe oranla "daha düzenli ve kararlı" şekilde devam edeceklerini bildirdi.
     Hüseyni, haftalık basın toplantısında, ağırlıklı olarak Güvenlik Konseyi'nin dün akşam İran aleyhine oy birliğiyle kabul ettiği kararı değerlendirdi.
     Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı alarak, "yanlış süreci" devam ettirdiğini ifade eden Hüseyni, kararı, "siyasi, kanun dışı ve adaletsiz" olarak nitelendirdi.
     Ülkesinin, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT), Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ve uluslararası kurallara bağlı kaldığını söyleyen Hüseyni, nükleer faaliyetleri bugüne kadar şeffaf şekilde yürüttüklerini, BM müfettişinin defalarca tesislerini denetlediğini ve nükleer faaliyetlerinde bir sapma olmadığını anlattı.
     Konsey üyelerini "çifte standartlı" davranmakla suçlayan ve "Bu kararı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz" diyen Hüseyni, "Halkımız kendi barışçıl amaçlı nükleer hakkından hiçbir zaman vazgeçmeyecek" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER