Dünya
  • 25.9.2004 01:21

İŞTE ABD BAŞKAN ADAYI KERRY'NİN TERÖRLE SAVAŞ STRATEJİSİ...

PHILADELPHIA - Kerry, Başkan George W. Bush'a göre "daha sert, daha zekice ve daha etkili" bir yöntem izleyeceğini söyledi.
Philadelphia'daki Temple Üniversitesi'nde konuşan Kerry, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan işgaliyle başlayan süreçte Bush'un, ülke içinde ve dışında büyük hatalar yaptığını öne sürerek, "teröre karşı gerçek savaşta" El Kaide lideri Üsame Bin Ladin'i hedef alması gerektiğini, Irak savaşını ise, bu mücadeleden gereksiz bir sapma olarak nitelendirdi. "Başkan, ABD güçlerini Üsame Bin Ladin'i yakalamak üzere kullanmak yerine, işi Ladin'in kaçıp gitmesine izin veren Afgan savaş ağalarına havale etti. Bu yanlış bir seçimdi" diyen Kerry, "Afganistan'daki işi bitirmek yerine, aceleyle Irak'a savaş açtı. Bu yanlış bir seçimdi" diye konuştu.
Görev süresinde İran ve Kuzey Kore'den kaynaklanan nükleer tehlikelerin artmasına izin verdiği, terörizmin finansmanı konusunda Suudi Arabistan yönetimiyle görüşmediği ve Rusya'daki kitle imha silahlarının teröristlerin eline geçmesini önleyecek bir program hazırlanmasında başarısız olduğu gerekçeleriyle Bush'a yüklenen Kerry, teröre karşı, "daha sert, daha zekice ve daha etkili" bir savaş yürüteceği sözünü verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER