Dünya
  • 14.9.2008 02:58

MCCAİN'İN OYUNU ARTTIRAN PALİN 'BÖLÜCÜ' ÇIKTI!..

Cumhuriyetçiler’in oylarını arttıran Sarah Palin, 'bölücü' çıktı. Alaska Bağımsızlık Partisi'ne üye olan Palin'in bu üyeliği tartışılıyor. McCain seçim kampanyası Palin'in bu hareketinin ayrılıkçılık anlamına gelmediğini açıkladı.
ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi John McCain'in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin hakkında şok iddia.
Alaska Bağımsızlık Partisi Başkanı Lynette Clark, Palin'in partilerine yıllardır üye olduğunu açıkladı. Sarah Palin ve ailesinin kendileriyle doğrudan ilişkili oldukları yıllarda partilerini desteklediğini açıklayan Clark, Palin'in şimdiki söylemlerinin bu nedenle inandırıcı olmadığını ifade etti. Palin'in iyi bir vali ve insanlarla ilişkilerinin düzeyli olduğunu belirten Clark partilerine Palin ve kocası Tedd'in 1994 yılının beri üye olduklarını vurguladı.
PALIN KİM SORUSU
McCain kampanyasının sözcüsü Brian Rogers ise ABC televizyonuna yaptığı açıklamada Clark'ın 'değerlendirmesinin yanlış' olduğunu ifade ederken "Palin'in Bağımsızlık Partisi'ne üye olması Amerika'dan Alaska'nın ayrılığını savunmak anlamına gelmez" dedi. John McCain'in başkan yardımcısı olan Alaska Valisi Sarah Palin eski bir güzellik kraliçesi ve beş çocuk annesi. McCain'in, başkan yardımcısı adayı olarak ilan etmesiyle Sarah Palin, bir anda bilinmeyen bir kadın validen, bütün dünyanın konuştuğu bir yıldıza dönüştü.
OBAMA İLE POLEMİK
Palin Başkan yardımcılığı adaylığını kabul ettiği Cumhuriyetçiler’in Genel Kongresi'deki konuşmayla, başkanlığa yakın olduğu düşünülen Barack Obama'nın işini zorlaştırdı. Sarah Palin bütün hayatını geçirdiği küçük beldesinin bütün sınırlarını aşarak, dünyanın en güçlü ikinci insanı olmak üzere yarışa başladı. Amerikan kamuoyu, geyik avlayan, blackberrysini kullanan Palin ve çocukları hakkında, genel bilgilere sahip. Özellikle geçen hafta yaptığı Genel Kurul konuşmasından sonra, bütün flaşlar ona döndü ve bütün kalemler onun hakkında yazdı.
‘KAPAK KIZI’ OLDU
Amerika'nın itibarlı yayınları, Newsweek ve Time dergileri, kapaklarına Palin'i ve politik tırmanışını taşıdılar. Sadece entelektüel gazete ve dergiler değil, People, National Enquirer gibi tabloidler dahi Sarah Palin'i kapak yaptı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:15

İLGİLİ HABERLER