Gündem
  • 16.11.2009 00:00

NETANYAHU: ERDOĞAN'I TARAFSIZ GÖRMÜYORUZ

TEL AVİV - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Suriye ile barışa yönelik görüşmeleri, ön koşulsuz olarak yeniden başlatmaya niyetli olduğunu belirtirken, ancak ille de bir aracı gerekirse, bunun Fransa olmasını tercih edeceğini ifade etti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ''objektif ve tarafsız bir aracı'' olarak görmediklerini yineledi.
İsrail Başbakanı Netanyahu, bugünkü kabine toplantısında ABD ve Fransa'ya yaptığı son ziyaretler ve özellikle Suriye ve Filistinliler'le barış görüşmeleri üzerinde durdu.
Netanyahu, İsrail'in Suriye ile barış görüşmelerini, ön koşulsuz olarak yeniden başlatmaktan yana olduğunu ifade etti ve ''Ben doğrudan görüşmelerden yanayım...Ama bir aracının karışması gerekiyorsa, adil bir aracı lazım'' diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''objektif ve ön yargısız bir arabulucu imajını güçlendirmekten uzak olduğunu'' savunan Netanyahu, ''Fransa arabulucu olmak isterse, biz hazırız'' diye konuştu.
İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ise Suriye ile muhtemel barış görüşmeleri konusunda ''Türkiye'nin bir arabulucu olarak dışarıda bırakılmaması gerektiğini'' vurguladı. Ben-Eliezer, ''Türkiye ile önemli stratejik ilişkilerimiz var. Komşumuz olan ülkelerle gergin ilişkileri göze alamayız'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER