Gündem
  • 16.11.2009 00:00

YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU KOLTUĞUNDAN OLDU!..

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Siyasi ve ideolojik yaklaşımlar sergilediği gerekçesiyle sürekli tepki alan mevcut başkan Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yönetim kurulu listesine giremediği için başkanlık yarışını kaybetti.

YARSAV Genel Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu'nda yapıldı. 13 kişilik yönetim kurulu asil üyeleri ile 5 kişilik denetim kurulu asil üyeleri ve yedek üyelerinin seçimi tamamlandı. Yönetim kurulu asil üyeliği için 15 kişilik çarşaf liste ile seçime gidildi. Delegelerden, çarşaf liste üzerinde iki adayın isimlerinin üzerini çizerek 13 kişiyi belirlemeleri istendi.

Bin 213 üyeden sadece 441 üye oy kullandı. Üç delegenin oyu geçersiz sayıldı. Ömer Faruk Eminağaoğlu, geçerli oyların 195'ini alarak liste dışı kalırken; listeye sonradan eklenen Aydın Tezcan da 247 oyla liste dışı kaldı.

Yeni YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: "Nuh Hüseyin Köse, Remzi Özdemir, Kazım Dağdeviren, Eray Karınca, Gürsel Özkan, Mehmet Ruşen Gültekin, Emine Ülker Tarhan, Leyla Köksal, Fetih Sayın, Muhammet Önder Tekin, Murat Arslan, Ali Rıza Aydın ve Hasan Akgedik."

Bu arada, seçim sonuçlarına delegelerden biri itiraz etti. Divan Başkanı Mahir Ersin Germeç ise seçim tasnif kurulunun oyları açıkça sayıp değerlendirdiğini ifade ederek, yapılacak bir şey olmadığını belirtti. Yönetim kuruluna seçilen üyelerin yarın toplanarak YARSAV Başkanı ile diğer organların seçimini gerçekleştirmesi bekleniyor.

YARSAV 2. Olağan Genel Kurulu'nun tamamlanmasının ardından üyeler Türkiye Barolar Birliği'nden ayrıldı. Basın mensupları tarafından uzatılan mikrofonlara konuşmayan üyeler, araçlarıyla ayrıldılar. Emekli Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan da çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Yönetim kurulu listesine giremeyen Eminağaoğlu'nun ise oldukça üzüntülü olduğu gözlendi. Bir ara Türkiye Barolar Birliği'nde koridora çıkan Eminağaoğlu, telefonla görüşme yaptı. Basın mensuplarının kendisini görüntülediğini fark eden Eminağaoğlu, daha sonra koridordan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER