Spor
  • 15.6.2010 14:32

SPOR YAZARLARI QUARESME TRANSFERİ İÇİN NE DEDİ?

Quaresma transferi için ne dediler?
Anelka gibi olmasından korkuyorum
RIDVAN DİLMEN (MİLLİYET): Quaresma'nın kariyerine baktığımızda Barcelona, Chelsea, Porto ve İnter gibi takımlar yazıyor. Bu kariyerle Türkiye'ye daha önce Anelka ile Hagi gelmişti. Hagi işin sonlarına doğru karşımıza çıkmıştı ancak Quaresma, Anelka gibi en olgun çağında Beşiktaş'a geliyor. Tek korku Anelka'nın verimsizliğinin Quaresma'da da yaşanması. Ama tartışmasız yaratıcı bir yetenek. Beşiktaş'ta büyük iş yapacağı kesin. 
Quaresma transferi piyangoya benziyor
Sergen Yalçın (NTVSPOR): İsim olarak gerçekten iyi bir isim gibi gözüküyor. Benim açımdan Beşiktaş için sıkıntılı bir transfer, çünkü geldiği zaman burada kalıcı olabilecek mi? Uzun zamandır arka arkaya forma giyen bir oyuncu değil. Maddi boyutu da düşünülürse, isim olarak iyi, ama milli piyango gibi bir transfer olarak gözüküyor. Piyango bileti alırsın, beklersin çıkacak mı diye. Quaresma transferi de buna yakın bir transfer bence. 
Özgür bir Quaresma tarih bile değiştirir
MEHMET DEMİRKOL (MİLLİYET): Beşiktaş, Türk futbol tarihinin en inanılmaz dış transferlerinden birine imza attı. Ve aynı zamanda büyük bir sorumluluğun da altına girdi. Biliyorsunuz o genç bir yıldızken Ronaldo'dan daha çok dikkat çeken bir adamdı. Şimdi Beşiktaş'ta şansını deneyecek. Beşiktaş bu sene iyi organize olup ona gerekli özgürlüğü tanırsa, kulübü sadece zirveye çıkarmak konusunda yardımcı olmaz, tarihi bile değiştirebilir.
"Q7, Anelka gibi olacak!"
Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, bir dönem Barcelona'dan takım arkadaşı olan Quaresma'yı Lig TV'ye anlattı!
2003-2004 sezonunda Barcelona kalesini korurken takım arkadaşı olan Quaresma'nın iç dünyasını anlatan Rüştü, yıldız oyuncunun artılarını ve eksilerini anlattı.
Portekizli oyuncunun Beşiktaş'ta kendini tekrar göstereceğini belirten Rüştü, "Ancak herkes ona zaman versin. Biz de takım arkadaşları olarak onu en erken şekilde hazırlamak için uğraşacağız" diye konuştu. Başarılı file bekçisi, yeni hocası Schuster hakkında da konuştu...
Devlerde başarısız oldu- Güntekin Onay
Quaresma transferi doğal olarak bazı tartışmaları da beraberinde getirecektir. Bu transferin büyüklüğünü anlatmak için önce şunu vurgulamak lazım: Quaresma'nın transfer yaptığı son 3 kulüp şu anda hem sportif hem de finansal açıdan dünyanın en büyük 5 kulübünden 3'ü.. (Barcelona, Chelsea ve Inter) Bu 3 büyük dünya kulübü de onu sıradışı yeteneklerine güvendiği için transfer etti. Kadrolarındaki dünya yıldızlarının yanına bir süper yıldız daha katmak için.. Bu kulüplerde başarılı oldu mu? Olamadı... Taktik disiplinden uzak olması, topu ayağında fazla tutması, savunmaya yardım etmemesi gibi özellikleri 3 büyük dünya kulübünde barınamamasını sağladı. Oralarda yıldız olabilmek için yeteneğin yanında profesyonelliğin de en üst düzeyde olması gerekir.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:56

İLGİLİ HABERLER